Winnende goal ADO symbolisch voor Willem II

ADO Den Haag heeft Willem II in eigen huis met 2-1 verslagen. Het winnende doelpunt van de thuisclub zei alles over de staat van Willem II.

Na tien minuten had ADO al een voorsprong te pakken. Aanvaller Wesley Verhoek zette vanaf de rechterkant voor en zag de bal door Willem II-verdediger Niek Vossenbelt hard achter de eigen doelman Niki Mäenpää worden gekopt: 1-0.

De thuisclub probeerde door te drukken maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Vijf minuten na rust kreeg het team van coach John van den Brom zelfs de gelijkmaker te slikken. Bart Biemans werkte een hoekschop van Lars Hutten met het hoofd achter ADO-keeper Gino Coutinho.

De winnende treffer stond symbool voor het hele seizoen van Willem II, de ploeg van Gert Heerkes (foto) die zo langzamerhand zwaar ontmoedigd moet zijn. Een halve minuut na de gelijkmaker nam ADO op curieuze wijze de leiding.

Verhoek gaf de bal vanaf rechts voor en na slecht wegwerken door de laatste lijn van Willem II schoot Danny Buijs via de paal tegen de rug van Mäenpää, waarna Veli Lampi ternauwernood redding kon brengen. Verhoek ving de bal op, zette opnieuw voor waarop Lampi de bal alsnog in eigen doel werkte: 2-1. Het was de eindstand, al had ADO nog een aantal flinke kansen.

ADO klimt van de tiende naar de achtste plaats. Willem II blijft laatste na de nederlaag. Foto: VI Images