Winnend Nantes nog steeds hekkensluiter

FC Nantes heeft de rode lantaarn nog niet kunnen overdragen. De tweede zege op rij voor Kanaries leverde niet genoeg op, omdat directe concurrent Sedan ook won.

FC Nantes heeft de geslaagde Europese missie voortgezet in de Franse competitie. De Kanaries, tot vorige week nog zonder zege, boekten de tweede competitieoverwinning op rij. AS Monaco ging in het La Beaujoire-Louis Fonteneau met 2-1 onderuit. Stephane Ziani opende de score voor FC Nantes. Hassan Ahamada vergrootte na een half de marge. De Monegasken deden pas een kwartier voor tijd via Shabani Nonda iets terug.

Tony Vairelles heeft SC Bastia aan de zege geholpen. Met twee doelpunten had hij een belangrijke rol in 3-1 zege op Lorient, dat op Corsica via Jean-Claude Darcheville op voorsprong waren gekomen. In de strijd tegen degradatie heeft Olympique Marseille een belangrijke winst geboekt. Stade Rennes ging in Stade Velodrome door Lucio Fernandao en Frank Leboeuf met 2-1 ten onder. Rennes kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Olivier Monterrubio. Ook het laaggeklasseerde Sedan pakte drie punten. Henri Camara en Ludovic Asuar scoorden voor Sedan tegen Montpellier , dat een kwartier voor tijd Serge Blanc verl;oor met een rode kaart. Guingamp en Sochaux speelden doelpuntloos gelijk.

Bekijk hier al onze video's