Winnend FC Twente toch met lege handen

Het was voor FC Twente een tweede seizoenshelft om van te watertanden, terwijl het zondagmiddag bovendien nog eens AZ aan de zegekar bond (3-0). Toch had het in wezen maar weinig om het lijf, want Europees voetbal zit er voor de Tukkers toch niet in.

Winnend FC Twente toch met lege handen

Goed, de Alkmaarse club maakte een week geleden eigenlijk al duidelijk dat hun competitie voorbij is, terwijl de ploeg van Rini Coolen z'n eigen kansen in dezelfde competitieronde (tegen FC Den Bosch) vergooide.

In het eigen Arke-stadion deden de Tukkers er in ieder geval alles aan om de eigen kansen levend te houden, mocht de gang van zaken in Groningen en Arnhem onverhoopt gunstig verlopen. Dat laatste zat er niet in, maar Twente deed in ieder geval z'n plicht.

De Twentse dadendrang kreeg overigens pas na de pauze, toen de wedstrijd na een aardig begin een beetje begon in te zakken, z'n beslag, toen Jason Culina de score in de 55ste minuut openbrak (1-0). Blaise N'Kufo en Daniel Majstorovic maakten er tenslotte een uitslag van die staat: 3-0.

Bekijk hier al onze video's