Wilmots grijpt in en stelt Meunier, Dembélé en Carrasco op

Reacties

Na de 2-0 nederlaag tegen Italië in de openingswedstrijd heeft de Belgische bondscoach Marc Wilmots drie wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling. Thomas Meunier, Mousa Dembélé en Yannick Carrasco zijn de nieuwe namen aan de aftrap tegen Ierland om 15.00 uur.

Wilmots grijpt in en stelt Meunier, Dembélé en Carrasco op

Wilmots stelde voor het duel met de Ieren dat de sleutel op de flanken lag en daar heeft hij ook de meeste wijzigingen doorgevoerd. Als rechtsback start met Meunier een verse kracht, terwijl Carrasco de nieuwe linksbuiten is. Kevin De Bruyne, die volgens Belgische media mogelijk gepasseerd zou worden, start opnieuw vanaf de rechterflank.

Op het middenveld krijgt Dembélé de voorkeur boven Radja Nainggolan. Ook Marouane Fellaini en Laurent Ciman zijn hun basisplek in de equipe van Wilmots kwijt. Spits Romelu Lukaku blijft wél staan, hoewel gespeculeerd werd dat Christian Benteke een kans zou gaan krijgen.

Bij Ierland ontbreekt targetman Jonathan Walters vanwege een blessure. Zijn plek wordt ingenomen door Stephen Ward. Bondscoach Martin O'Neill lijkt daarmee te kiezen voor 4-5-1 in plaats van 4-4-2.

De opstellingen:
België: Courtois; Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Witsel, Dembélé; De Bruyne, Hazard, Carrasco; Lukaku.
Ierland: Randolph; Coleman, Clark, O'Shea, Ward; McCarthy, Whelan, Hendrick, Hoolahan, Brady; Long.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.