Willems wijst nieuw Frankfurt-contract af en is transfervrij

Reacties

Jetro Willems kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Eintracht Frankfurt nam op social media afscheid van de 27-jarige vleugelverdediger.

Willems wijst nieuw Frankfurt-contract af en is transfervrij
© Pro Shots

Willems speelde sinds 2017 voor Eintracht Frankfurt, dat hem voor 4,5 miljoen euro overnam van PSV. In zijn eerste seizoen kwam de 22-voudig Oranje-international tot 23 Bundesliga-wedstrijden en won hij de beker met de Duitse club. Ook in het seizoen 2018/19 kwam Willems tot 23 competitiewedstrijden, waarna hij in het seizoen 2019/20 werd verhuurd aan Newcastle United. Daar beleefde Willems een toptijd, tot hij zwaar geblesseerd raakte. Hij scheurde op 18 januari 2020 zijn kruisband. Sindsdien speelde de verdediger geen enkele competitiewedstrijd meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als ik fit ben, wordt er veel van me verwacht en móet ik. De club betaalt me. De trainer stelt me op, omdat ik op dat moment de beste ben op die positie. Nu zeggen ze: wanneer het komt, komt het', zo gaf Willems in november aan in gesprek met VI. Tot een rentree kwam het echter niet meer. Dertien keer zat hij wel bij de selectie, maar een invalbeurt werd Willems niet meer gegund. 

Naast Willems neemt Eintracht Frankfurt ook afscheid van Yannick Brugger, Lukas Fahrnberger en Jabez Makanda Maleko terwijl Markus Schubert en Luka Jovic terugkeren naar respectievelijk Schalke 04 en Real Madrid.

Reactie Willems
Op Instagram laat Willems weten dat hij zelf heeft gekozen voor een vertrek uit de Bundesliga: 'Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen. Soms is het noodzakelijk in het leven. Het was een moeilijke beslissing. Ook omdat de club me in januari een contractverlenging heeft aangeboden. Ik accepteerde dit aanbod niet om verschillende redenen. Een van de grootste redenen was dat ik voel dat ik klaar ben voor een nieuwe uitdaging. Ik wil iedereen bedanken uit de grond van mijn hart. De spelers, de medische staf en niet te vergeten: de fans! Ik wil jullie allemaal bedanken voor de mooie en leerzame jaren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.