Willems hard op weg naar Premier League

Reacties

Jetro Willems gaat na twee seizoenen vertrekken bij Eintracht Frankfurt. De linksback heeft het trainingskamp van zijn werkgever verlaten, vanwege een aanstaande transfer naar Newcastle United.

Willems hard op weg naar Premier League

De 25-jarige Willems is op weg naar Engeland om met The Magpies te praten over een contract. Newcastle is het eens met Frankfurt, over wat vermoedelijk een huurdeal met optie tot koop is. Dat Frankfurt Willems toestemming heeft gegeven om met Newcastle in gesprek te gaan, wijst erop dat alle betrokken partijen ervan uitgaan dat de deal spoedig kan worden afgerond.

Willems, die in de zomer van 2017 van PSV naar Frankfurt ging, was in het afgelopen seizoen geen basisspeler bij de ploeg van Adi Hütter. Hij deed maar zeven keer vanaf de aftrap mee in een Bundesliga-wedstrijd en was ook in de succesvolle Europa League-campagne vaker invaller dan basiskracht. Na de eerste halve finale-wedstrijd tegen Chelsea gaf hij al aan dat hij dacht aan een vertrek.

'Ik ben me sinds januari al aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen', zei Willems toen, na een invalbeurt van slechts vier minuten, tegen FOX Sports. 'Of dat ergens anders is, dat zou kunnen. Er is nog niets concreet. Ik kan wel zeggen dat ik weg wil, maar de club liet me vorige zomer en in de winter ook niet gaan.'

Nu is Frankfurt dus wel bereid om mee te werken aan een transfer van Willems. Enige haast is geboden, want in Engeland gaat de transfermarkt al komende donderdag op slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.