Willem II speelt chagrijn en onrust van zich af in droomweekend Sol

Reacties

Willem II heeft 2018 afgesloten met een zéér welkome overwinning. Na een paar roerige weken en een al net zo hectische wedstrijddag ging de ploeg van Adrie Koster er bij FC Emmen met de drie punten vandoor. Voor Fran Sol vormde de derde uitzege van Willem II op rij een fraai einde van een mooi weekend.

Willem II speelt chagrijn en onrust van zich af in droomweekend Sol
FC Emmen
FC Emmen
0 - 2
Willem II
Willem II

Beide ploegen zullen met totaal andere gevoelens terugkijken op het kalenderjaar 2018. Voor FC Emmen was het uiteraard het jaar waarin het stuntte door voor het eerst in de historie te promoveren naar het hoogste niveau. Door de nederlaag in de allerlaatste Eredivisie-wedstrijd van 2018 gaat de ploeg van Dick Lukkien de winterstop in als de nummer dertien van Nederland, alsnog een prima tussenbalans voor het bescheiden Emmen.

Bij Willem II leven er totaal andere sentimenten. Het vorige seizoen was er al eentje om snel te vergeten, onder Adrie Koster worstelt de ploeg ook deze jaargang. De voorgaande twee competitiewedstrijden (thuis tegen SC Heerenveen en ADO Den Haag) leverden twee bijzonder pijnlijke nederlagen op, waardoor Willem II tot zondag nog maar twee punten boven de degradatiestreep stond. Kort voor het duel in Emmen was er vervolgens het bericht dat vier spelers voorlopig disciplinair geschorst zijn door de club.

Toch was er deze week ook goed nieuws vanuit Tilburg: topschutter Sol werd vrijdagavond vader van een zoontje, maar was desondanks 'gewoon' van de partij aan de Oude Meerdijk. De kersverse vader kreeg zondagmiddag vervolgens letterlijk in de eerste seconde al de lachers op zijn hand. Hij mocht de aftrap nemen en deed dat door de bal ineens richting het doel van Emmen-goalie Kjell Scherpen te schieten. Het ontbrak de poging van Sol echter aan de juiste snelheid, hoogte én richting.

Veelzeggend genoeg was dat mislukte schot van de Spanjaard lange tijd het meest aantrekkelijke moment van de eerste helft. Beide ploegen creëerden wel wat mogelijkheden, maar de veelal onrustige situaties in de twee strafschopgebieden leverden geen treffers op. Jafar Arias vond namens de thuisploeg een paar keer Willem II-keeper Mattijs Branderhorst (die speelde vanwege het ontbreken van de gestrafte Timon Wellenreuther) op zijn weg, aan de andere kant schoot Aras Özbiliz de bal over en zag hij een tweede schot geblokt worden.

Goudhaantje Sol
Kort voor rust was de linksbuiten wél succesvol. Sol gaf de bal mee aan Damil Dankerlui, die met zijn lage voorzet Özbiliz vond. Met rechts opende hij vervolgens koeltjes de score: 0-1. Het was voor de ex-Ajacied zijn eerste Eredivisie-goal sinds 26 februari 2012, toen hij namens de Amsterdammers de score opende op bezoek bij Excelsior (1-4 winst). Midweeks scoorde Özbiliz al voor het eerst in het rood-wit-blauw, toen bepaalde hij de eindstand in het met 3-0 gewonnen bekerduel met AFC.

Tien minuten na rust was het duel vervolgens beslist. Weer was Dankerlui met een lage voorzet vanaf rechts de aangever, met het nodige geluk frommelde uitgerekend Sol de bal binnen. Het was alweer de dertiende seizoenstreffer voor het goudhaantje, die zijn treffer opdroeg aan zijn zoontje (Fran junior) door zijn duim in zijn mond te doen. Bij 0-2 bleef het, waardoor Willem II de winter in gaat als nummer twaalf, waardoor de Tilburgers weer voorzichtig naar boven mogen kijken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de recente overwinning bij AZ (0-2) en PEC Zwolle (2-3) was het voor Willem II alweer de derde driepunter op rij in een duel op vreemde bodem. Gek genoeg dateert de laatste thuiszege van de Tricolores in de competitie van 26 augustus, toen Heracles Almelo in de derde wedstrijd van het seizoen met 5-0 naar huis werd gestuurd. Voor Emmen is het perspectief hoopvol. De mannen van Lukkien hebben vijf punten meer dan hekkensluiter De Graafschap en staan dus knap op een plek die aan het einde van de rit rechtstreekse handhaving betekent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.