Willem II slaat volgende slag met behoud boegbeeld

Reacties

Jordens Peters plakt er nog minstens een seizoen aan vast bij Willem II. De captain van de Tilburgers was al een van de trouwste spelers in de Eredivisie en is ook volgend jaar weer in het shirt van Willem II te bewonderen.

Willem II slaat volgende slag met behoud boegbeeld
© Pro Shots

Nadat hij in de zomer van 2012 FC Den Bosch verruilde voor Willem II groeide Peters in Tilburg uit tot een van de grote steunpilaren in de Tilburgse defensie. Inmiddels is de 32-jarige verdediger bezig aan zijn achtste seizoen bij de Tricolores en het boegbeeld heeft liefst 224 wedstrijden op de teller staan. Peters en Willem II werden in 2014 kampioen op het tweede niveau van Nederland en vorig seizoen reikte Willem II tot de bekerfinale. 

Het contract van Peters liep aankomende zomer af, maar tot een afscheid van de captain komt het dus niet. Peters verlengt zijn contract tot medio 2021. 'Toen ik hier in 2012 tekende had ik niet verwacht dat ik zolang voor Willem II uit zou komen. Doordat de club door de jaren stappen heeft gezet, professioneler werd en de resultaten verbeterden, is er voor mij geen aanleiding geweest om de club tussentijds te willen verlaten. Het gras is aan de overkant niet altijd groener, ik koester wat ik hier heb. Natuurlijk dragen de huidige prestaties positief bij aan mijn goede gevoel bij Willem II, maar dat zou ik na al die jaren ook hebben gehad als we er niet zó goed voor stonden. Ik speel met veel plezier en trots voor deze mooie club', laat de captain weten op de website van Willem II. 

Ook technisch directeur Joris Mathijsen is verheugd met het behoud van de aanvoerder. 'Het is uitzonderlijk dat een speler in deze tijd zo lang onder contract staat bij een club. Voor Jordens zijn kwaliteiten, leiderschap en zeker de manier waarop hij zich na zijn blessure heeft terug geknokt om er weer te kunnen staan, heb ik veel respect', verwijst Mathijsen naar het kraakbeenletsel, dat Peters ruim een jaar aan de kant hield.

Trouwe spelers
Peters is een van de trouwste spelers in de Eredivisie. Alleen Robert Zwinkels (ADO Den Haag), Bram van Polen (PEC Zwolle), Mark van der Maarel (FC Utrecht), Joël Veltman (Ajax) en Aaron Meijers (ADO Den Haag) staan nóg langer bij dezelfde club in de Eredivisie onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.