Willem II ontsnapt aan nederlaag tegen FC Eindhoven

De Eredivisie-clubs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. VI houdt een overzicht bij van de oefenwedstrijden, ook per dag. Bekijk hier het programma van woensdag 19 juli.

Willem II is ternauwernood ontsnapt aan een nederlaag tegen FC Eindhoven. De Tilburgers speelden gelijk tegen de Jupiler League-club: 1-1. Jellert van Landschoot maakte vlak voor rust de openingstreffer namens de Eindhovenaren. In de slotminuten maakte Andreas Calcan de gelijkmaker. Vlak voor tijd liep FC Eindhoven-doelman Guy Smit een ogenschijnlijke zware blessure op, waarna de wedstrijd werd afgefloten.

Sparta Rotterdam heeft na vier gewonnen wedstrijden tegen amateurclubs ook een goed resultaat geboekt tijdens de eerste echte test van de voorbereiding. De formatie van Alex Pastoor heeft gelijkgespeeld tegen Club Brugge: 1-1. De Belgen namen na een benutte strafschop van Jérémy Perbet de leiding. In de tweede helft kwam Sparta langszij door een treffer van Ilias Alhaft op aangeven van nieuweling George Dobson.

Lees hier het verslag van FC Twente tegen Everton (0-3).

Het duel tussen VfL Bochum en FC Groningen werd afgelast. Door donder, bliksem en regen kon de wedstrijd in Telgte geen doorgang vinden.