Willem II ontdoet zich van trainer Maaskant

Willem II heeft zich ontdaan van trainer Robert Maaskant. De oefenmeester moet vertrekkken vanwege de matige prestaties van de Tilburgers. Technisch manager Kees Zwamborn zal de leiding over de selectie voorlopig overnemen.

Willem II ontdoet zich van trainer Maaskant

Maaskant, sinds 1 juli 2004 in dienst bij de Tricolores, is de eerste trainer in het Nederlandse betaalde voetbal die dit seizoen zijn biezen moet pakken. Het rommelde al een aantal weken in Tilburg. Met acht punten uit twaalf wedstrijden bezet Willem II de zeventiende plaats in de Eredivisie. Maaskant zag zijn ploeg voor het laatst winnen op 24 september in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Inclusief het UEFA Cup-duel tegen AS Monaco bleef Willem II sindsdien zeven duels zonder overwinning. Alleen het thuisduel tegen Sparta (0-0) leverde nog een punt op. 'Om het totale proces te keren, is ingrijpen nu noodzakelijk', aldus voorzitter Jan Vullings over het ontslag

Vrijdagavond stond voor Maaskant het duel van de waarheid op het programma. Met een volledig fitte selectie (voor het eerst dit seizoen) moest het thuisduel met Vitesse een goed resultaat opleveren. Het werd een deceptie. Willem II ging met 3-4 ten onder een vooral de manier waarop de Tilburgers in de eerste helft speelden, gaf te denken.

Supporters riepen tijdens het duel om het ontslag van Maaskant. Ook in de weken voorafgaand aan het treffen met Vitesse roerden zij zich. De druk op Maaskant werd daardoor steeds groter. Hoewel voorzitter Jan Vullings vrijdag nog verklaarde achter zijn trainer te staan, kwam de leiding van Willem II zondag voor spoedberaad bijeen met als uitkomst dat de club zonder de oefenmeester verder gaat.

Bekijk hier al onze video's