Willem II laat opnieuw punten liggen en gaat als nummer negen mini-winterstop in

Willem II gaat met een vervelend gevoel de mini-winterstop in. De Tilburgers kwamen zondag op bezoek bij FC Dordrecht niet verder dan een gelijkspel en sluiten de eerste seizoenshelft niet af als nummer vijf, maar als nummer negen.

FC Dordrecht
2 - 2
Willem II
Willem II

Willem II schoot uit de startblokken in het Matchoholic Stadion. Jizz Hornkamp zette Max Svensson in de openingsminuten vrij voor doelman Liam Bossin. De Zweedse aanvaller faalde niet (0-1). Dordrecht ontsnapte vervolgens aan de 0-2, maar kreeg daarna de geest. Eerst was het halverwege de eerste helft Samuele Longo die de gelijkmaker binnenkopte en daarna zorgde Aliou Baldé vanaf de stip voor een Dordtse voorsprong (2-1).

Invaller Michael de Leeuw bezorgde Willem II tien minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker. De routinier kopte van dichtbij binnen (2-2). Freek Heerkens had in de extra speeltijd de winnende treffer op zijn hoofd, maar Bossin wist zich te onderscheiden met een uitstekende redding. De doelman van Dordrecht tikte de bal stijlvol uit het doel.

Willem II blijft negende, Dordrecht stijgt
Door het gelijkspel blijft Willem II teleurstellend steken op de negende plaats. Bij een overwinning zouden de Tilburgers, die de laatste drie wedstrijden niet tot een overwinning kwamen, liefst vier plekken zijn opgeschoven op de ranglijst. Dordrecht stijgt door de puntendeling twee plekjes en staat nu zestiende.