Willem II laat ADO Den Haag vertwijfeld achter

Willem II maakte een gefrustreerde indruk in de Hofstad. De Tilburgers hervonden zichzelf tegen ADO Den Haag en pakten in blessuretijd zelfs de winst (0-1).

Voor Willem II was scheidsrechter Ben Haverkort in de rust de gebeten hond. De arbiter had volgens de Tilburgers te gemakkelijk gele kaarten uitgedeeld aan Veloso, diens vervanger Rens van Eijden en de andere invaller Sergio Zijler. ADO Den Haag ontkwam daarentegen juist aan officiële waarschuwingen van Haverkort.

Maar in plaats de frustraties te botvieren op de scheidsrechter kon Willem II beter naar zichzelf kijken. In de eerste helft waren de Tilburgers op enkele counters na op weinig positiefs te betrappen. Vooral Hursut Meric zorgde voor de nodige problemen in de defensie van de Tricolores. De Haagse dribbelaar zette met zijn toch bekende acties zijn directe tegenstander Veloso te kijk.

Trainer Andries Jonker haalde Veloso binnen half uur al naar de kant om te voorkomen dat de Braziliaan tegen zijn tweede gele kaart zou aanlopen. Maar ook Van Eijden had geen vat op de behendige Meric en liep na een onschuldige actie tegen een gele kaart aan.

Meer Haagse spelers waren beter dan hun Tilburgse opponenten. Kansen voor Richard Knopper en Lex Immers onderstreepten de verhoudingen in Den Haag. Het gebrek aan succes voor het Willem II-doel kwam de thuisploeg duur te staan. Een punt leek de schamele oogst van een sterk uur, maar dat bleek de ploeg van André Wetzel niet gegund.

Diep in blessuretijd sloeg het noodlot toe voor ADO Den Haag. Al aangeslagen door het verlies van doelman Robert Zwinkels die groggy van het veld ging na een botsing met Danny Schenkel, maakte Frank Demouge de deceptie voor de thuisploeg compleet.