Willem II jaagt na Tsimikas nog op 'vier à vijf' nieuwelingen

Reacties

Willem II hengelde linksback Konstantinos Kostas Tsimikas vrijdag op huurbasis binnen, na een slopende afrondingsdag, waarmee een van de grootste pijnpunten in het elftal is opgelost. Er moeten in Tilburg echter nog vier à vijf spelers bij komen, weet ook technisch directeur Joris Mathijsen.

Willem II jaagt na Tsimikas nog op 'vier à vijf' nieuwelingen

Het had nogal wat voeten in aarde, de afronding van de tijdelijke overstap. De 21-jarige Tsimikas arriveerde donderdag in Nederland, werd vrijdagochtend medisch goedgekeurd, waarna het wachten was op de laatste handtekening van zijn werkgever Olympiakos Piraeus. Die kwam uiteindelijk pas na het avonduur, waarna Mathijsen opgelucht met zijn nieuwe aanwinst kon poseren.

'Zijn profiel past perfect bij ons', sprak Mathijsen. 'Hij is jong, international van Jong Griekenland én hij heeft bij het Deense Esbjerg fB het afgelopen halfjaar ervaring opgedaan in een competitie in Noord-Europa.'

Met de huur van Tsimikas is de situatie op linksback even opgelost, daar was de nood na het vertrek van Dico Koppers, Guus Joppen en Derrick Tshimanga het hoogst. Maar ook Mathijsen weet dat zijn taak er daarmee nog niet op zit. 'We zoeken sowieso nog een middenvelder, een vervanger voor de vertrokken Funsu Ojo. Maar er zijn nog meer plekken vrij die opgevuld moeten worden. Al met al moeten er nog zo'n vier of vijf spelers bij', rekende hij vast voor.

Tsimikas zelf stelde na het zetten van zijn handtekening dat Willem II voor hem geen grote onbekende was. 'Nadat zij interesse toonden, heb ik wat wedstrijdbeelden gekeken. Ik hou van de speelstijl, sowieso in heel Nederland. Ik ben een verdediger die ook aanvallend wat kan, dus ik denk dat ik een aanvallende en technische competitie als de Eredivisie perfect kan laten zien wat ik in huis heb.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.