Willem II haalt Duits jeugdinternational op bij Hamburger SV

Reacties

Willem II heeft Mats Köhlert overgenomen van Hamburger SV. De 21-jarige vleugelaanvaller tekent een contract voor drie seizoenen in Tilburg.

Willem II haalt Duits jeugdinternational op bij Hamburger SV

Köhlert (rechts op de foto met nummer 11) is jeugdinternational van Duitsland en speelde sinds 2013 in de jeugd van Hamburger SV. Daar speelde hij de laatste jaren vooral zijn wedstrijden bij het tweede in de Regionalliga Nord. Op 30 maart 2019 maakte de jonge aanvaller zijn debuut in de Tweede Bundesliga in de hoofdmacht van HSV. Sindsdien kwam hij verspreid over drie duels nog tot negentig minuten in totaal.

Hamburger SV liep dit seizoen promotie naar de Bundesliga mis en Köhlert mocht transfervrij vertrekken uit zijn geboortestad. Zijn aanstaande avontuur in de Eredivisie wordt dan ook het eerste uitstapje buiten de stads- en landsgrenzen voor de Duitse jongeling. 'Ik houd van de Nederlandse speelwijze. Die ligt me denk ik zeer goed', vertelt Köhlert op de clubwebsite. 'Ik houd van dribbelen en schieten en mijn favoriete speler is Lionel Messi. Ik ben klein, zoals hij en linksbenig, ook zoals hij.'

Technisch directeur Joris Mathijsen is zeer verheugd met de komst van de Duitser. 'Mats is een type speler die goed in ons systeem past. Hij kan op beide vleugels uit de voeten en heeft een passeeractie in huis. Daarnaast heeft hij een prettige persoonlijkheid. We hebben hem voor drie jaar vastgelegd en geven hem daarmee de ruimte zich door te ontwikkelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.