Willem II blijft shoppen in de Eredivisie

Reacties

Willem II heeft in Jesse Bosch de gewenste versterking voor het middenveld gevonden. De 22-jarige middenvelder was transfervrij nadat zijn contract bij FC Twente niet werd verlengd. Bosch tekent nu voor twee seizoenen in Tilburg.

Willem II blijft shoppen in de Eredivisie
© Pro Shots

Bosch nam na twaalf jaar afscheid van Twente, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en debuteerde in de Eredivisie. De middenvelder speelde in totaal 66 officiële wedstrijden voor de Tukkers. Bosch bleef in De Grolsch Veste toch vooral invaller. De stap naar een basisplaats bleek te groot.

Mede daardoor besloot Twente om deze zomer niet verder te gaan met Bosch, die zijn geluk nu hoopt te beproeven bij Willem II. 'Ik heb bij Twente mijn doorbraak mogen beleven en ben de club zeer dankbaar. Maar van op de bank zitten word ik geen betere speler. Ik ben nú jong en wil nú spelen, dus ben ik blij dat Willem II aanklopte', zegt Bosch op de clubsite van Willem II.

'We zijn erg blij dat Jesse voor ons kiest', vervolgt technisch directeur Teun Jacobs. 'Hij is een jonge middenvelder met veel loopvermogen, die in de opleiding van FC Twente veel assists gaf en goals scoorde. Dat is er op Eredivisieniveau niet volledig uitgekomen, maar we zijn ervan overtuigd dat hij in de KKD de weg naar de goal weer weet te vinden en mede daardoor stappen in zijn ontwikkeling zet.'

De Tilburgers shopten al eerder in de Eredivisie door Lucas Woudenberg (SC Heerenveen), Erik Schouten en Nick Doodeman (beiden SC Cambuur) binnen te halen. Ook Matthias Verreth, Thibaut Lesquoy, Kostas Lamprou, Joshua Smits, Joeri Schroijen en Jeremy Bokila zijn dit seizoen nieuw.

Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.