Willem II blij met komst van 'enorm ervaren' Cornelisse

Willem II heeft de komst van Tim Cornelisse afgerond. De 34-jarige vleugelverdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Twente, waar hij sinds zijn komst in de zomer 2011 steeds meer naar de achtergrond verdween en dit seizoen nog geen competitieduel speelde.

Willem II blij met komst van 'enorm ervaren' Cornelisse

In de strijd tegen degradatie ziet technisch directeur Marc van Hintum in Cornelisse een zeer welkome versterking. 'Tim is een type speler waar Willem II behoefte aan heeft. Hij beschikt over een enorme ervaring en dat is belangrijk voor de balans in de selectie', aldus Van Hintum.

De keuze is ook gevallen op Cornelisse met het oog op de breedte van de spelersgroep waar trainer Jurgen Streppel over kan beschikken, zo meldt Van Hintum over zijn aanwinst, die maandag aansluit bij de selectie van de hekkensluiter in de Eredivisie.

'Hij is direct inzetbaar en dat komt goed van pas nu we in de laatste linie kampen met enkele blessures. Daarnaast anticiperen we op de situatie die mogelijk ontstaat wanneer we in de tweede seizoenshelft ook nog eens te maken krijgen met schorsingen.'

Waar Cornelisse na dit seizoen voetbalt is niet duidelijk. De ervaren rechtsback heeft bij Twente een aflopend contract. Willem II is na TOP Oss, Anderlecht, RKC Waalwijk, Vitesse, FC Utrecht en FC Twente alweer de achtste club in zijn profcarrière die in 1997/98 van start ging.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen