Willem II bij PSV glaszuiver doelpunt onthouden

Reacties

Willem II is zondagmiddag in het uitduel met PSV een glaszuiver doelpunt onthouden. Na 35 minuten haalde Thom Haye van grote afstand uit. De bal stuiterde via de onderkant van de lat achter de doellijn, maar dat ontging de arbitrage (zie video onderaan).

Willem II bij PSV glaszuiver doelpunt onthouden

Arbiter Pol van Boekel was bij de knal van afstand van de Willem II-middenvelder aangewezen op zijn assistent, maar Nicky Siebert ontging dat de bal achter de doellijn stuiterde. Bij de herhalingen op tv werd dat wel duidelijk.

In tegenstelling tot bij de topper die PSV dit seizoen in De Kuip afwerkte (2-1), was er in het Philips Stadion geen doellijntechnologie aanwezig. Bij Feyenoord werd PSV-goalie Jeroen Zoet daar op 26 februari wel het slachtoffer van. Omdat hij de bal toen hij die eenmaal in zijn bezit had naar achteren trok, kreeg scheidsrechter Bas Nijhuis op zijn horloge de melding van een doelpunt.

Die melding bleef zondag uit, waardoor PSV ontsnapte aan een tegengoal en er tien minuten voor rust nog steeds 0-0 op het scorebord stond. Kort voor rust maakte PSV via Nicolás Isimat-Mirin de 1-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.