Willem II begint seizoen met zege op SC Veendam

Willem II is het seizoen na de degradatie uit de Eredivisie prima begonnen. De Tilburgers wonnen het uitduel met SC Veendam met 3-1 na een zeer sterke openingsfase. Go Ahead Eagles was te sterk voor Telstar en FC Den Bosch en FC Zwolle vermaakten het publiek maar leverden geen winnaar.

SC Veendam-Willem II 1-3Willem II maakte een vliegende start in de Jupiler League. Na acht minuten had het al een 2-0 voorsprong genomen via treffers van Danny Schreurs en Robbie Haemhouts. Tien minuten na rust bracht Anco Jansen SC Veendam weer terug in de wedstrijd, maar die hoop duurde slechts tien minuten toen Donny de Groot de wedstrijd besliste door de 3-1 voor de Tilburgers aan te tekenen.

FC Den Bosch-FC Zwolle 2-2Tom van Weert opende de score in De Vliert na negentien minuten namens de thuisploeg. De doelpuntenmaker kreeg echter twintig minuten later de rode kaart. Kort daarop moest FC Zwolle-speler Alexander Bannink eveneens inrukken met een rode prent. FC Zwolle boog in een goede fase kort na rust de score om via Nassir Maachi en Furdjel Narsingh. Het slotakkoord was echter voor Benjamin van den Broek die zes minuten voor affluiten voor de 2-2 gelijkmaker zorgde.

Go Ahead Eagles-Telstar 1-0Go Ahead Eagles begon het nieuwe seizoen met een 1-0 overwinning op Telstar. Matchwinnaar in De Adelaarshorst was Joep van den Ouweland die na ruim een kwartier voor de einduitslag tekende.

Overige uitslagenFC Dordrecht-FC Volendam 0-0MVV Maastricht-Almere City FC 3-2FC Eindhoven-FC Emmen 3-0FC Oss-Helmond Sport 3-1 Foto: VI Images