Willem II beëindigt tegen Groningen dramatische thuisreeks

Reacties

Willem II heeft door een 2-1 zege op FC Groningen eindelijk weer eens in eigen huis gewonnen. De Tilburgse ploeg vocht zich tegen de noorderlingen, waar de huidige Willem II-trainer Erwin van de Looi in het verleden werkzaam was en in 2015 de KNVB-beker mee won, in de slotfase naar een overwinning.

Willem II beëindigt tegen Groningen dramatische thuisreeks

Door het punt dat Roda JC Kerkrade vrijdagavond behaalde bij FC Twente (0-0) werden de Tilburgers naar de laatste plek verwezen. De thuisbalans bood maar weinig hoop in aanloop naar het treffen met Groningen. In de eerste vijf thuisduels waren dit seizoen maar twee punten gesprokkeld, waardoor Willem II inmiddels al dertien keer op rij in eigen huis niet won.

In de beginfase toonden de manschappen van Van de Looi overduidelijk die slechte serie een halt te willen toeroepen. Al in de eerste minuut kreeg Erik Falkenburg een fraaie kopkans, maar hij mikte de bal precies in de handen van Groningen-goalie Sergio Padt. Ook daarna bleef de thuisploeg het gevaarlijkst. Een inzet van Funso Ojo ging via Padt tegen de paal, Freek Heerkens kopte in kansrijke positie over en Bartholomew Ogbeche zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

Uitgerekend tegen zijn oude werkgever boekte het Willem II van trainer Erwin van de Looi zijn eerste thuiszege.
Uitgerekend tegen zijn oude werkgever boekte het Willem II van trainer Erwin van de Looi zijn eerste thuiszege.

Toch had Willem II ook zomaar met een achterstand de rust in kunnen gaan, aangezien Groningen een penalty onthouden werd toen Darryl Lachman ontsnapte bij een overtreding op Samir Memisevic.

Na ruim een uur sloeg Willem II wél toe. Een voorzet van Jordy Croux werd ingekopt door Thom Haye. Op die inzet had Padt nog een antwoord paraat, maar bij de rebound was het voor de middenvelder een koud kunstje om de score te openen: 1-0.

Lang konden de gastheren niet van die weelde genieten, want negen minuten later was het alweer gelijk. Tom van Weert legde de bal met het hoofd panklaar voor Mimoun Mahi, die binnenwerkte. In de slotfase groeide Ogbeche uit tot gevierde man. Hij profiteerde toen Padt een voorzet slecht verwerkte en de Willem II-spits via de lat een niet te missen kans bood.

Geen record
Met pas de tweede zege van het seizoen heeft Willem II dus voor het eerst in veertien thuisduels weer eens gewonnen en werd voorkomen dat het negatieve clubrecord uit 1979, 1987 en 2010 - en dus dit seizoen - werd verbeterd. Bovendien zijn De Tricolores geen hekkensluiter meer en is de aansluiting met de middenmoot zelfs gevonden. Met tien punten is Willem II voorlopig dertiende. Groningen zag de Tilburgers passeren en heeft een punt minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.