Wijnker moet Vitesse-jeugd boost geven: 'Straks niet meer kijken naar Chelsea'

Reacties

Aloys Wijnker heeft de doelstelling om bij Vitesse de beste jeugdopleiding van Nederland te realiseren. De voormalig aanvaller van onder meer Telstar hoopt dat er straks zóveel talenten op de deur van het eerste elftal kloppen, dat de samenwerking met Chelsea op een laag pitje komt te staan.

Wijnker moet Vitesse-jeugd boost geven: 'Straks niet meer kijken naar Chelsea'

Wijnker was eerder hoofd jeugdopleiding bij AZ en won daar al de Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding van het land. Hij hoopt dit kunstje bij Vitesse te kunnen herhalen. Wijnker is terechtgekomen bij een club die nauw samenwerkt met Chelsea. De Engelsen hebben in de afgelopen jaren al verschillende talenten bij Vitesse gestald. De huidige hoofdtrainer van het eerste elftal, Leonid Slutsky, wil echter alleen échte versterkingen uit Londen hebben.

Dat biedt kansen voor de zelfopgeleide talenten van Vitesse. 'Hoe we dat hier gaan doen met de wensen van Chelsea is niet aan mij', zegt Wijnker deze week in een uitgebreid interview in VI. 'We hebben het erover gehad. Vanuit de directie en ook de raad van commissarissen is gezegd dat de jeugd moet komen. Dan is het wel duidelijk dat je niet acht spelers kunt huren en er zelf ook nog acht kunt doorschuiven.'

'Ik weet niet wie uiteindelijk die verdeling bepaalt', vervolgt Wijnker. 'Ik hoop dat we zó goed gaan opleiden, dat er straks niet eens meer naar spelers van Chelsea wordt gekeken. Ervoor zorgen dat ze aan de poort gaan rammelen, zodat ze zeggen: Die poort moet nu open, want hier is geen houden meer aan met die talenten.'

Dit seizoen heeft Vitesse met doelman Eduardo en verdediger Jake Clarke-Salter slechts twee huurlingen van Chelsea in de selectie zitten. Charly Musonda junior is ook gehuurd van de Engelse topclub, maar hij kon Vitesse door blessureleed nog niet van dienst zijn. Het is onduidelijk of Musonda dit seizoen nog zijn rentree kan maken.

Lees het volledige gesprek met Aloys Wijnker deze week in VI of via VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.