Wijnaldums ideale middenvelder: stukjes van Strootman en 'monster' Seedorf

Reacties

Georginio Wijnaldum heeft wel een idee hoe de ideale middenvelder eruit moet zien. De Oranje-international plukt daarvoor de benodigde kwaliteiten weg bij illustere middenvelders.

Wijnaldums ideale middenvelder: stukjes van Strootman en 'monster' Seedorf
© Pro Shots

De ideale middenvelder moet componenten herbergen van onder anderen Steven Gerrard (de passing), Xavi (het brein) en James Milner (de motor). Voor de kracht moet worden gekeken naar Clarence Seedorf.

'Wat een monster was en is hij nog steeds', zegt Wijnaldum bij het Sky Sports-programma Soccer AM over de gewezen Oranje-international. 'Op sociale media was er een foto waarop je zag hoe fit hij nog was. Het was een foto op het strand. Je kon zien hoe fit en sterk hij nog is na zijn carrière. Ik hoop dat ik dat ook zal hebben.'

Voor de leiderschapskwaliteiten heeft Wijnaldum een andere Nederlander voor ogen. 'Ik moet zeggen dat Kevin Strootman en Jordan Henderson er op dit punt bovenuit steken. Mark van Bommel was ook een goede leider en een goede aanvoerder, maar ik moet van deze drie Henderson kiezen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.