Wijnaldum: 'Wij staan achter de bondscoach'

Reacties

Georginio Wijnaldum heeft nog maar eens benadrukt dat de Oranje-internationals zich pal achter bondscoach Guus Hiddink scharen. Volgens de PSV-middenvelder zijn de tegenvallende resultaten in de EK-kwalificatiecampagne niet de schuld van de Oranje-keuzeheer.

Wijnaldum: 'Wij staan achter de bondscoach'

'Waarom?', zo was het antwoord van Wijnaldum op de vraag of er actie ondernomen moest gaan worden na het 1-1 gelijkspel tegen Turkije in eigen huis. Daarmee werd gedoeld op de positie van Hiddink. 'Dat gaan wij als spelers niet zeggen. Wij staan sowieso achter de bondscoach. Dat soort dingen roepen, is meer iets voor de buitenwacht', vervolgde Wijnaldum bij FOX Sports.

'Een teleurstellende avond', zo omschreef de PSV-captain het derde puntenverlies in Groep A. 'Uiteindelijk mogen we nog blij zijn met een punt, daar zag het lang niet naar uit', aldus Wijnaldum, die Oranje vooral zag worstelen met het creëren van kansen. 'We waren heel slordig, de ruimtes waren heel klein en er zat te weinig diepte in ons spel. Alleen met standaardsituaties hebben we nog voor wat gevaar gezorgd.'

Oranje kan dinsdag de frustraties van zich afspelen. Dan wacht Europees kampioen Spanje in een oefenduel. 'En zij hebben nog wat recht te zetten', weet Wijnaldum, daarmee refererend aan de 5-1 WK-zege van afgelopen zomer.

Bruno Martins Indi onderschreef bij Ons Oranje het mogelijke belang van het puntje, dat in de extra tijd tot stand kwam door een van richting veranderd schot van Wesley Sneijder. Klaas-Jan Huntelaar kreeg uiteindelijk de goal op zijn naam. 'En omdat we in de extra tijd scoren, moeten we blij zijn met dit punt. Het kan wel eens een belangrijk punt gaan worden. Wat we nu moeten doen, de volgende wedstrijd winnen', zo besloot de verdediger van FC Porto.

Het resterende programma van Oranje richting het EK 2016
Tegenstander Datum
Letland (uit) 12 juni
IJsland (thuis) 3 september
Turkije (uit) 6 september
Kazachstan (uit) 10 oktober
Tsjechië (thuis) 13 oktober
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.