Wijnaldum: 'Dit gaat nog wel eventjes doorwerken'

Reacties

Georginio Wijnaldum kan nog maar moeilijk bevatten wat er allemaal gebeurd is zaterdagavond in Kiev. De Oranje-international verloor met Liverpool de Champions League-finale van Real Madrid (3-1) in een duel vol drama en beseft dat de klap van de nederlaag nog wel even zal nadreunen.

Wijnaldum: 'Dit gaat nog wel eventjes doorwerken'

Of het moeilijk te bevatten was, wat er zich allemaal had afgespeeld in Kiev, werd er aan de middenvelder gevraagd bij Veronica. 'Ja zeker, zeker omdat de manier waarop we verliezen ook zo zuur is', doelde hij op de blessure van sterspeler Mohamed Salah en de flaters van doelman Loris Karius.

Wijnaldum meent dat het na een half uur uitvallen van Salah, die niet verder kon door een schouderblessure, ook flink heeft doorgewerkt. 'Daarna ging het zeker wat minder. Ik denk dat het een te grote klap was voor het team om te verwerken. We begonnen juist heel goed, zaten er kort op en hadden wat mogelijkheden. We scoorden alleen niet en daarna kwam die blessure van Salah.'

Uiteraard kwamen ook de fouten van Karius aan bod. Bij de 1-0 gooide de Duitse goalie de bal volstrekt onnodig tegen het been van Karim Benzema aan, waarna de bal in het doel hobbelde. De 3-1 was een zwabberschot van Gareth Bale dat Karius ook had moeten hebben, maar zomaar liet glippen. 'Voor een keeper is het heel zuur als hij fouten maakt; hij heeft niemand die hem kan helpen', stelde Wijnaldum. 'Als wij spelers een fout maken, kan een keeper je nog redden. Hij was er heel verdrietig onder…'

Voor Wijnaldum zelf zal de verloren eindstrijd ook nog wel even nadreunen. 'Dit gaat wel eventjes doorwerken, maar volgend jaar moeten we het weer proberen', keek hij toch alweer vooruit.

Wijnaldum en Virgil van Dijk werden de 62ste en 63ste Nederlanders in de eindstrijd van de Europa Cup I/Champions League en de eerste sinds Arjen Robben in 2013. Lees hier de reactie van Van Dijk:

'Eigenlijk is de finale beslist door de judoworp van Sergio Ramos'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.