'Wij zullen de slachtoffers van deze meedogenloze aanval nooit vergeten'

De Zweedse voetbalbond heeft dinsdag met een kort statement gereageerd op de aanslag van maandagavond in Brussel, waarbij twee Zweedse supporters om het leven kwamen.

'Wij zullen de slachtoffers van deze meedogenloze aanval nooit vergeten'
© Pro Shots

'Het Zweedse voetbal kent verdriet', schrijft de SvFF. 'Gisteren verloren we op tragische wijze twee blauw-gele supporters, ter plaatse in Brussel om iets te doen dat vanzelfsprekend zou moeten zijn: ons Zweedse nationale team steunen in het blauw-gele nationale teamshirt. Onze gedachten gaan uit naar alle dierbaren van de slachtoffers.'

'Wij denken ook aan alle andere supporters in Brussel', vervolgt het statement. 'We weten dat je bang en ongerust was. Toch bleef je kalm en volgde je de instructies op die over de luidsprekers klonken. Wij zullen degenen die het slachtoffer zijn geworden van deze meedogenloze aanval nooit vergeten. Zorg voor elkaar.'

De aanslag werd zo'n anderhalf uur voor de aftrap van het EK-kwalificatieduel tussen België en Zweden gepleegd. Halverwege deze wedstrijd, toen de spelers op de hoogte werden gebracht, werd er gestaakt. De schutter had op social media bevestigd dat hij het gemunt had op Zweedse supporters. Hij is dinsdagochtend gevonden door de politie en inmiddels overleden.

De supporters die bij de wedstrijd aanwezig waren, werden tot 23.45 uur in het stadion gehouden. Vervolgens werd het stadion per tribune ontruimd, met de tribune van de Zweedse supporters als laatste, zodat zij begeleiding konden krijgen van de politie. 

Bekijk hier al onze video's