Wigan Athletic is Manchester City weer de baas om FA Cup

Manchester City heeft zich opnieuw stuk gebeten op Wigan Athletic (1-2) in het toernooi om de FA Cup. In Manchester plaatste de club uit het Championship zich verrassend voor de halve finale.

Dat Wigan een angstgegner is voor City bleek des te meer. Vorig jaar won Wigan, de club die dat seizoen degradeerde naar het Championship, de FA Cup ten koste van Manchester City. Destijds bepaalde Ben Watson in de blessuretijd van de wedstrijd de 1-0 eindstand op Wembley.

Ook in de kwartfinale had City de handen vol aan Wigan. Sterker, de miljoenenploeg van manager Manuel Pellegrini was amper gevaarlijk en kreeg na een half uur de deksel op de neus. Na een overtreding van Martín Demichelis op Marc-Antoine Fortuné legde scheidsrechter Anthony Taylor de bal op de stip. Vanaf elf meter maakte Jordi Gómez geen fout, waardoor Wigan halverwege met een minimale voorsprong de rust in ging.

Jordi Gómez schiet raak vanaf elf meter. Samir Nasri (uiterst rechts) staat erbij en kijkt er naar.

Ook in de tweede helft scoorde het elftal van manager Uwe Rösler, die in het verleden meer dan 150 wedstrijden speelde in het shirt van City. Amper twee minuten na de rust zette James Perch, met zijn eerste treffer in het shirt van The Latics, de marge op twee. City-manager Pellegrini greep direct in en bracht David Silva, Edin Dzeko en James Milner in de ploeg.

Het spelbeeld veranderde behoorlijk met de komst van de drie aanvallende versterkingen. Wigan werd teruggedrongen en kende enkele hachelijke momenten. Zeker na de aansluitingstreffer van Nasri. In de slotfase nog kansen via Silva, Dzeko en Sergio Agüero, maar Wigan hield zich knap staande en plaatste zich voor de halve finale tegen Arsenal.

Sheffield United - Charlton Athletic 2-0
Sheffield United, de club die speelt in het oudste stadion van Engeland (Bramall Lane, 1855), heeft zich ten koste van Charlton Athletic geplaatst voor de halve finale van het FA Cup-toernooi. Namens Sheffield, dat uitkomt op het derde niveau in Engeland, waren Ryan Flynn en John Brayford de doelpuntenmakers.

Hull City - Sunderland 3-0
Hull City heeft zich kinderlijk eenvoudig geplaatst bij de laatste vier in het toernooi om de FA Cup. Voor de rust liet Hull-middenvelder Sone Aluko vanaf elf meter de kans op de openingstreffer liggen, maar in de tweede helft vielen de doelpunten in een rap tempo. Binnen tien minuten werd de marge op drie gezet dankzij Curtis Davies, David Meyler en Matty Fryatt.