Wiegman trots op 'vechtmachine' na doortocht naar finale

Reacties

Bondscoach Sarina Wiegman besefte het direct na afloop nog niet helemaal, maar de Oranje Vrouwen staan na woensdagavond wel degelijk in de finale van het WK 2019.

Wiegman trots op 'vechtmachine' na doortocht naar finale

Wiegman zag vanaf de kant hoe Jackie Groenen in de verlenging voor 1-0 zorgde en daarmee uiteindelijk de zege op Zweden inleidde. 'We staan in de finale van een WK. Ik denk dat ik het over een maand of zes pas geloof', stamelde Wiegman na de wedstrijd voor de camera's van de NOS.

Ze beloofde dat Oranje er zondag weer zal staan, wanneer de finale tegen de Verenigde Staten begint. 'We gaan nu eerst een feestje vieren, daarna gaan we uitrusten en dan is zondag de finale. Ongelooflijk', aldus Wiegman.

De bondscoach bleef opmerkelijk koel in de verlenging, ook omdat ze wist dat het nog zomaar de andere kant op kon vallen. 'Wij blijven altijd zoeken naar een goal, maar ik weet ook dat-ie altijd tegen ons kan vallen. Altijd, ook in de laatste seconde.'

Dat Oranje de voorsprong uiteindelijk over de streep trok, vervulde Wiegman met trots. 'Dit is gewoon een vechtmachine', sprak ze complimenteus over de Oranje Leeuwinnen. 'Er zit een enorme drive in dit team. En we hebben het steeds gezegd: wanneer je als team gaat functioneren kun je méér. Dan hoef je niet altijd beter te zijn dan je tegenstander, maar dan kun je altijd winnen.'

In de slotminuten haastte Wiegman zich nog even snel naar de kleedkamer. Dat was hard nodig, want ze zocht al de gehele tweede helft naar een geschikt moment om een plaspauze in te lassen. Dat kon uiteindelijk in de dying seconds, omdat het spel langdurig stillag vanwege een blessure aan Zweedse kant. 'Ik dacht: dit gaat even duren, gelukkig was ik net op tijd terug', sprak ze lachend.

'Het Oranje Sprookje van de Wiegman Babes duurt maar door'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.