Wiegman in aanloop naar vrijdag complimenteus over Oranje Vrouwen

Reacties

Sarina Wiegman heeft een hoge pet op van het Nederlands vrouwenelftal. Nederland staat bovenaan in de Nations League-groep en Engeland hoopt daar vrijdagavond verandering in te brengen.

Wiegman in aanloop naar vrijdag complimenteus over Oranje Vrouwen
© Pro Shots
Engeland
Engeland
3 - 2
Nederland
Nederland

Eind september stonden Nederland en Engeland ook al tegenover elkaar in de Nations League. Destijds won Oranje met 2-1 door een late treffer van Renate Jansen. Wiegman denkt echter niet dat de Nederlandse speelsters veel last zullen hebben van spelen onder de druk van Wembley. 'Ze hebben een ervaren team, dat al veel grote wedstrijden heeft gespeeld. Die willen ook echt wel op Wembley spelen', zei Wiegman op de persconferentie.

'Nederland heeft ook een heel herkenbare speelstijl en het is duidelijk hoe ze wedstrijden benaderen', vervolgde de voormalig bondscoach van de Oranje Vrouwen. 'Daarom denk ik ook niet dat ze anders gaan spelen dan in Utrecht. Misschien passen ze zich een beetje aan, maar ik hoop dat dat niet lukt natuurlijk. Ze zullen in ieder geval niet ineens van speelstijl veranderen.'

Wiegman heeft er vertrouwen in dat haar ploeg Nederland van de troon kan stoten. 'Ik denk dat het team er klaar voor is. Zij zullen er net als wij veel zin in hebben. We hebben nog niet veel trainingen gehad, maar ik zie heel goede dingen op het veld. Dat geeft me veel vertrouwen voor een goede afloop morgen.'

Nederland en Engeland hopen zich via de Nations League te plaatsen voor de Olympische Spelen. De groepswinnaar plaatst zich voor de halve finale van de Nations League en de finalisten zijn automatisch geplaatst voor de Spelen. Als Frankrijk in de finale staat, gaat ook de nummer drie naar de Spelen in Parijs.

UEFA Women's Nations League

Stand Groep 1 UEFA Women's Nations League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
4
0
2
14-6
+8
12
2
Engeland
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
België
6
2
2
2
7-10
-3
8
4
Schotland
6
0
2
4
3-15
-12
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.