Wie wint de Champions League?

Reacties

De laatste fase van de Champions League breekt aan, van de 79 teams die – inclusief de voorrondes – begonnen aan dit miljardenbal, zijn er nog vier over. Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain en Real Madrid knokken voor glorie.

Wie wint de Champions League?
© Pro Shots

Chelsea
Champions League gewonnen: 1 keer

Van de overgebleven teams misschien wel de meest stabiele ploeg, zeker defensief gezien. Sinds manager Thomas Tuchel het in januari overnam van Frank Lampard, werd liefst dertien keer de nul gehouden. Tuchel weet wat het is om de finale van de Champions League te halen: het lukte hem immers vorig seizoen met PSG. In de competitie moet Chelsea nog aan de bak om in de topvier terecht te komen. Aan de andere kant, waarom proberen via de competitie de Champions League te bereiken als je dat ook via het toernooi zelf kan doen?

De selectie die door de clubleiding is samengesteld staat bol van de miljoenenaankopen. Ook met de coronacrisis in volle gang spendeerde de formatie uit Londen volop: Kai Havertz, Timo Werner, Ben Chilwell, Hakim Ziyech en Edouard Mendy waren de grote aankopen. Bijzonder genoeg is het vooral laatstgenoemde die het meest uitblinkt sinds zijn komst naar Londen, hoewel Chilwell uitstekend past bij de speelstijl van Tuchel. Ziyech valt onder de Duitse coach regelmatig buiten de boot.

Voormalig Vitesse-speler Mason Mount is een smaakmaker in het elftal van Chelsea.
© Pro Shots
Voormalig Vitesse-speler Mason Mount is een smaakmaker in het elftal van Chelsea.

Manchester City
Champions League gewonnen: nooit

In 2011 won Pep Guardiola als trainer van Barcelona de Champions League, sinds die keer was hij er telkens bij met zijn teams in het miljardenbal. Maar het lukte daarna niet meer met Barça, Bayern München of Man City om zijn prestatie uit 2011 en 2009 te herhalen. Het ging knagen aan Guardiola, die er zeker door de Engelse pers steeds vaker mee geconfronteerd werd. Dat krijg je als je ondanks vele investeringen strandt in de achtste finale (2016/17), kwartfinale (2017/18), kwartfinale (2018/19) en wederom de kwartfinale (2019/20). In de Premier League heeft Man City nog steeds een aardige voorsprong op de concurrentie en dus moet het gek lopen als de Engelsen straks niet de volledige focus op Europa kunnen leggen.

Kevin De Bruyne is inmiddels uitgegroeid tot dé grote man bij Man City. Niet voor niets kreeg hij een sterk verbeterd aanbod van de clubleiding en is volgens diverse bronnen inmiddels de bestbetaalde speler in de Premier League. Toch was megatalent Phil Foden de grote man in het tweeluik met Borussia Dortmund. Hij was verantwoordelijk voor de belangrijke goals tegen de Duitsers.

Nathan Aké is vooral bankzitter bij Manchester City. Hij keerde onlangs terug van een blessure.
© Pro Shots
Nathan Aké is vooral bankzitter bij Manchester City. Hij keerde onlangs terug van een blessure.

Paris Saint-Germain:
Champions League gewonnen: nooit

PSG heeft gekeken naar de tegenstanders de zwaarste knock-outfase achter de rug. PSG trof in de achtste finale Barcelona en schakelde een ronde later Bayern München uit. Met Man City in de halve finale en Real Madrid of Chelsea in de eindstrijd kan de route van PSG richting het potentiële zilverwerk zonder overdrijven loodzwaar genoemd worden.

Blikvangers in de selectie zijn natuurlijk Neymar en Kylian Mbappé, een dodelijk duo dat gezamenlijk al goed was voor veertien doelpunten in het huidige seizoen. In tegenstelling tot voorgaande jaren kan PSG het vizier niet volledig op de Europese strijd richten, want in de Ligue 1 is er dit seizoen zowaar weerstand tot aan het einde van het seizoen. De titelstrijd met Lille, AS Monaco én Olympique Lyon is in volle gang.

Mitchel Bakker pikt zijn minuutjes mee bij Paris Saint-Germain, maar moet het meestal doen met een plek op de bank.
© Pro Shots
Mitchel Bakker pikt zijn minuutjes mee bij Paris Saint-Germain, maar moet het meestal doen met een plek op de bank.

Real Madrid:
Champions League gewonnen: 13 keer

Schrijf Real Madrid nooit af, zeker niet als Zinedine Zidane voor de groep staat. De knock-outspecialist is er weer in geslaagd door te dringen tot de laatste vier van de Champions League, zelfs na het vertrek van Cristiano Ronaldo en het feit dat hij Sergio Ramos miste in het tweeluik met Liverpool. Tegen de Champions League-winnaar van 2019 pakte Zidane het strafschopgebied helemaal vol met verdedigers en middenvelders. De Spaanse en vooral Engelse pers was er niet van gecharmeerd, maar Zidane lacht als laatst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Karim Benzema, Toni Kroos, Luka Modric, Sergio Ramos. Zidane is niet van de grote veranderingen in zijn elftal. Hij teert nog steeds op de spelers die hem tussen 2016 en 2018 zoveel successen schonken in de Champions League. Als de Fransman ook nog eens Eden Hazard fit én in vorm krijgt, heeft Real Madrid weer een elftal dat meedoet om de prijzen. Dat geldt ook nog steeds voor de Spaanse landstitel.

Karim Benzema maakte dit seizoen al 25 goals.
© Pro Shots
Karim Benzema maakte dit seizoen al 25 goals.
De wedstrijden in de halve finale worden op 27-28 april en 4-5 mei afgewerkt. De finale in Istanbul staat voor 29 mei op het programma.

Paris Saint-Germain - Manchester City
Real Madrid - Chelsea
Poll (gesloten) Wie wint de Champions League?
  • 6% Chelsea (151 stemmen)
  • 37% Manchester City (971 stemmen)
  • 33% Paris Saint-Germain (885 stemmen)
  • 24% Real Madrid (640 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.