Wie gaat aan de haal met Antoine Griezmann?

Reacties

Het leek de eerste toptransfer van de zomer te worden; Antoine Griezmann naar Barcelona. De Fransman zit echter nog altijd in de wachtkamer en dat zorgt voor twijfels. Een blik op de toekomst van de sterspeler die zijn vertrek bij Atlético Madrid al heeft aangekondigd.

Wie gaat aan de haal met Antoine Griezmann?

Voorzitter Enrique Cerezo en trainer Diego Simeone willen midden mei opheldering van Griezmann over zijn toekomstplannen. De Fransman denkt dan nog aan een tweede documentaire, in navolging van La Decisión. Daarin legt hij vorige zomer na geflirt met Barcelona uit waarom hij er uiteindelijk toch voor kiest nog een jaar bij Atlético te blijven. De club ziet een tweede versie niet zitten. Als een paar weken geleden duidelijk wordt dat Griezmann wil vertrekken, krijgt hij het bevel dat direct naar buiten te brengen. Op de avond van 14 mei stuurt de aanvaller een videoboodschap de wereld in: 'Het zijn vijf geweldige jaren geweest. Bedankt voor alles. Jullie zitten voor altijd in mijn hart.'

Een transfer naar Barcelona ligt dan voor de hand. Door een clausule in zijn contract is Griezmann voor 125 miljoen euro op te halen bij Atlético. Maar het is inmiddels ruim twee weken later en er lijkt weinig schot in de zaak te zitten. Sterker, volgens de Spaanse krant SPORT hebben de bepalende spelers in de Barcelona-selectie zelfs een veto uitgesproken tegen de komst van Griezmann, tot grote frustratie van de Fransman. De WK-winnaar zou inmiddels tevergeefs contact hebben gezocht met verschillende Barcelona-spelers om alsnog een transfer te forceren.

Het lastige aan de situatie is voor Griezmann dat er ook geen weg terug meer is naar Atlético door het aankondigen van zijn vertrek. Waarom heeft hij zijn kaarten niet langer tegen de borst gehouden? De opties zijn al beperkt door het prijskaartje van 125 miljoen euro om zijn nek.

Paris Saint-Germain is na Barcelona de meest logische optie. Het halen van een van de grote smaakmakers van de WK-ploeg geeft het sterrenensemble in Parijs nog meer glans. Bovendien zal de club azen op versterking, na opnieuw niet geslaagd te zijn in de grote missie. Dat is namelijk de Champions League winnen. PSG is dit seizoen voor het derde jaar op rij niet voorbij de achtste finale geraakt.

Dan naar Engeland. Liverpool lijkt geen van zijn drie steraanvallers te willen vervangen, maar zoekt eerder naar een goede stand-in die op de drie posities voorin uit de voeten kan. Chelsea kan voorlopig geen actie ondernemen door een transferban. Het is erg onwaarschijnlijk dat Tottenham Hotspur na anderhalf jaar zonder aankoop ineens een investering van 125 miljoen euro gaat doen. Arsenal beschikt volgens Engelse media niet over de financiële middelen, nog afgezien van de vraag of het de gewenste stap is vanwege het sportieve perspectief.

Manchester United heeft het geld wel, maar speelt net als Arsenal komend seizoen geen Champions League-voetbal. Griezmann zou wel dé steraankoop zijn die de selectie naar een hoger niveau kan tillen, iemand die echt het verschil kan maken in de absolute topwedstrijden. Algemeen directeur Ed Woodward heeft wel al forse investeringen aangekondigd. De andere mogelijkheid in Engeland is natuurlijk Manchester City, maar dat zou een systeemverandering betekenen. Griezmann is het bij Atlético gewend om als schaduwspits te spelen en die positie is er bij City onder Pep Guardiola niet. Uitwijken naar de flanken is op het eerste oog een lastig verhaal, omdat die juist extreem goed bezet zijn. Het lukt Leroy Sané en Riyad Mahrez maar niet om Bernardo Silva en Raheem Sterling uit de basis te spelen.

Griezmann is nog geen moment gelinkt aan Juventus, dat een jaar na de komst van Cristiano Ronaldo ook geen behoefte heeft aan aanvallende versterking. De Fransman heeft met zijn spel bovendien wat weg van Paulo Dybala, voor wie het lastig is om een rol te vinden in de schaduw van Ronaldo. De Argentijn vertrekt deze zomer wel mogelijk. Ook Bayern München is geen voor de hand liggende optie. Daar wordt gezocht naar spelers voor de flanken door het afscheid van Franck Ribéry en Arjen Robben. Real Madrid is een nog onwaarschijnlijkere bestemming. Niet alleen door de rivaliteit met Atlético, maar ook doordat de kans klein is dat er een tweede superaankoop voor de aanval wordt gedaan. Eden Hazard is al op weg naar Estadio Santiago Bernabéu.

Het is duidelijk dat spannende tijden zijn aangebroken voor Griezmann. Hij staat voor de grootste keuze van zijn carrière, waarbij het steeds meer de vraag is wat eigenlijk de exacte keuzemogelijkheden zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.