West Ham United pakt door voor Álvarez

Reacties

West Ham United heeft zich bij Ajax gemeld voor Edson Álvarez. Op de Mexicaan wordt snel een eerste bod gedaan.

West Ham United pakt door voor Álvarez
© Pro Shots

Duidelijk is dat Álvarez deze zomer inzet op een vertrek bij Ajax. Hij kon naar Borussia Dortmund, maar eind juni klapten de gesprekken tussen Ajax en de Duitse club. Met West Ham heeft zich inmiddels een nieuwe, serieuze gegadigde gemeld. Ajax is met de Premier League-club in de slag over de transfersom en lijkt spoedig een eerste bod op Álvarez tegemoet te kunnen zien. Naar verwachting gaat het om een bod van dertig miljoen euro, terwijl Ajax inzet op flink wat meer. Zelf is Álvarez al akkoord met West Ham over een contract voor vijf seizoenen.

Ondanks dat Ajax en West Ham nog plaats moeten nemen aan de onderhandelingstafel, lijkt Álvarez op weg naar de uitgang. Zelf is hij al akkoord over een contract voor vijf seizoenen. De Mexicaan heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Ajax en vindt het na vier jaar in Amsterdam tijd voor iets nieuws. Met Ajax werd hij twee keer landskampioen, won hij de KNVB Beker en bereikte hij tweemaal de knock-outfase van de Champions League.

Mocht Ajax cashen voor Álvarez, dan kan directeur voetbalzaken Sven Mislintat de markt op met extra centjes. De Duitser mikt nog altijd op een extra centrale verdediger, waarvoor Hiroki Ito in beeld is. Een eerste bod van twaalf miljoen euro is door VfB Stuttgart afgewezen en hoewel er vanuit Amsterdam nog geen tweede bod is binnengekomen, blijft Ajax zijn haalbaarheid onderzoeken. De absolute topkandidaat van Ajax is Josip Sutalo. De gesprekken met Dinamo Zagreb lopen nog altijd. Hoewel het kwartje beide kanten op kan vallen, is het voor Ajax goed nieuws dat Sutalo een overstap naar Amsterdam wel ziet zitten. In Amsterdam hoopt men nog altijd de komst van de Kroatische international af te kunnen ronden.

En verder bestaat nog altijd de mogelijkheid dat ook Edouard Spertsyan de overstap naar Ajax maakt. De raad van commissarissen zou ethische bezwaren hebben tegen zijn komst (Rusland), maar de deal lijkt nog steeds in leven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.