West Ham stuurt geflopte Zaza terug naar Juventus

Reacties

Simone Zaza is door West Ham United teruggestuurd naar Juventus. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Vincenzo Morabito. De huurling heeft voor de winterstop onvoldoende indruk gemaakt bij The Hammers, waardoor de optie tot koop niet wordt gelicht.

West Ham stuurt geflopte Zaza terug naar Juventus

Zaza werd in de zomer voor vijf miljoen euro gehuurd door West Ham met een optie tot koop. Mocht de Italiaan veertien wedstrijden hebben gespeeld, zou hij voor twintig miljoen definitief overgenomen moeten worden door de Londenaren. Zo ver is het dus niet gekomen.

Morabito zegt tegen Italiaanse media niet te weten waar de toekomst van zijn cliënt ligt. 'Zaza keert nu zeker terug naar Juventus. Hij zou in Turijn kunnen blijven, aangezien ze misschien nog een aanvaller nodig hebben. Zo niet, dan zijn er genoeg andere opties voor hem.'

Valencia zou in de markt zijn voor Zaza. Directeur Jesus García Pitarch bevestigde dit onlangs aan Superdeporte, de regionale sportkrant van Valencia. 'Het grootste struikelblok is zijn extreem hoge salaris dat hij bij West Ham kreeg, maar daarover valt te onderhandelen. Ik weet niet wat de coach ervan vindt, maar mochten we er in slagen zijn salariseisen te verlagen, is hij een optie voor ons.'

Dat 2016 niet het jaar van Zaza is, is een understatement. Sinds het EK in Frankrijk werd veelvuldig de spot gedreven met de aanvaller na zijn aparte aanloop bij zijn gemiste strafschop in de kwartfinale tegen Duitsland. Bij West Ham verging het de Italiaan niet veel beter. Hij maakte in de competitie slechts vijf keer zijn opwachting en maakte hierin geen enkel doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.