West Ham sterkste in Londens degradatieduel met Fulham

Hekkensluiter West Ham United heeft goede zaken gedaan door met 3-1 te winnen van stadsgenoot Fulham. The Cottagers zagen door het verlies The Hammers op gelijke hoogte komen in de Premier League.

West Ham boekte de derde zege van het seizoen terwijl de thuisploeg op het schamele aantal van twee zeges bleef staan. Fulham-coach Mark Hughes hoopte dat Moussa Dembélé fit genoeg zou zijn om te spelen, maar de Belgische oud-spits van AZ en Willem II was onvoldoende wedstrijdfit om te spelen en bekeek de wedstrijd vanaf de prachtige hoofdtribune van zijn club.

Vanaf daar zag hij zijn ploeg na elf minuten op voorsprong komen. Simon Davies bracht een afgeslagen hoekschop terug het strafschopgebied in en mikte op het hoofd van Aaron Hughes die in complete vrijheid raak kon knikken. Het dan toe erg slordig spelende West Ham vatte de tegenslag aan als stimulans en boog nog voor rust de score om.

Dickson Etuhu beoordeelde eerst een voorzet van Freddie Sears en zette Carlton Cole vrij voor de keeper. De spits faalde niet. Frédéric Piquionne volleerde vlak voor de thee West Ham naar een 2-1 voorsprong. Na de pauze kwam de voorsprong nauwelijks in gevaar. Sterker nog, een kwartier voor tijd besliste Cole met zijn tweede de degradatiewedstrijd.

West Ham-coach Avram Grant stond vooraf onder zware druk en kan de kerstdagen in ieder geval met een goed gevoel afsluiten. Zijn opponent Hughes kan uitkijken naar een pittig functioneringsgesprek de komende dagen. Foto: VI Images