West Ham haalt Chicharito terug naar de Premier League

Reacties

West Ham United heeft een akkoord bereikt met Bayer Leverkusen over de transfer van Javier Hernández. De Premier League-club betaalt zo'n achttien miljoen euro voor de Mexicaan.

West Ham haalt Chicharito terug naar de Premier League

De spits vliegt een dezer dagen naar Londen om de medische keuring te ondergaan en de laatste details af te ronden.

Hernández - beter bekend als Chicharito - speelde eerder al vier seizoenen in Engeland voor Manchester United. The Red Devils namen hem in 2010 over van Deportivo Guadalajara. In zijn tijd in Manchester kwam de kleine spits tot 103 Premier League-duels waarin hij 37 keer scoorde.

Toen Louis van Gaal in 2014 manager van United werd, bleek de rol van Chicharito uitgespeeld. Na een huurperiode bij Real Madrid koos hij in 2015 voor een definitief vertrek naar Leverkusen. In Duitsland hervond hij zijn spelplezier en daarmee zijn trefzekerheid. In 76 wedstrijden was het 39 keer raak.

Juist die trefzekerheid ontbrak het afgelopen seizoen bij West Ham. De ploeg van trainer Slaven Bilic kende een teleurstellend seizoen en pakt deze zomer daarom door op de transfermarkt. Pablo Zabaleta en Joe Hart (huur) kwamen al over van Manchester City en Chicharito is nu de derde ervaren aanwinst. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.