West Ham doet Van Gaal pijn bij laatste duel op Upton Park

Reacties

West Ham United heeft zijn laatste wedstrijd op Upton Park gewonnen. Manchester United herstelde zich in Londen van een uiterst zwakke start, maar had aan twee goals niet genoeg: 3-2. Champions League-voetbal is zo in gevaar voor Louis van Gaal en co.

West Ham doet Van Gaal pijn bij laatste duel op Upton Park

Manchester United had de eer om als laatste tegenstander te gast te zijn in het stadion uit 1904, maar blij waren The Mancunians daar in het begin van de avond ongetwijfeld niet mee. Nadat de wedstrijd drie kwartier was uitgesteld na een aanval op de spelersbus stonden de bezoekers in de beginfase met de rug tegen de muur. West Ham startte furieus en gunde de spelers van manager Louis van Gaal geen seconde tijd aan de bal. In de tiende minuut bekroonden The Hammers de sterke start. Diafra Sakho scoorde met een geplaatst schot in de linkerhoek na een pass van Manuel Lanzini.

Amper een maand geleden won Manchester United nog in het FA Cup-toernooi op bezoek bij West Ham United, maar nu was het zelfs lang wachten op een doelpoging van de bezoekers. Bij het eerste schot op doel was het echter wel direct raak. Marcus Rashford gaf de bal mee aan Juan Mata, die de achterlijn haalde. De Spanjaard gaf goed voor op Anthony Martial. De Fransman rondde de aanval fraai af en zorgde kort na rust zo voor de 1-1. De tiende competitietreffer van de twintigjarige aanvaller leek de ommekeer in te leiden.

Twintig minuter later was het namelijk wederom raak voor United en weer was Martial de gevierde man. De zomeraankoop dribbelde voorbij Winston Reid en klopte doelman Darron Randolph op twee meter van de achterlijn met een inzet in de korte hoek. De 1-2 bleek voor West Ham het sein extra gas te geven. De thuisploeg rechtte de rug en kwam al snel weer terug dankzij Michail Antonio, die raak kopte uit een voorzet van Payet.

Laatstgenoemde vormt dit seizoen het creatieve brein van West Ham en lag aan de basis van het laatste West Ham-doelpunt ooit op Upton Park. Uit een vrije trap van de Franse technicus kopte Reid namelijk de winnende treffer binnen. De centrumverdediger profiteerde van slap verdedigen van Daley Blind, de enige Nederlander die in actie kwam voor United. David de Gea kreeg nog wel zijn hand tegen de bal, maar dat was niet genoeg.

United kwam niet meer met een antwoord en verzuimde zo de vierde plaats over te nemen van stadgenoot Manchester City. De achterstand op The Citizens bedraagt twee punten met nog één speelronde te gaan. Dankzij de zege zet West Ham een belangrijke stap op weg naar op weg naar Europees voetbal. De Londenaren nemen de zesde plaats over van het Southampton van Ronald Koeman. Als West Ham de Europa League haalt, dan zal het de Europese wedstrijden afwerken in het Olympic Stadium, vanaf komend seizoen het onderkomen van The Hammers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.