West Ham breekt eigen transferrecord voor komst Ayew

Reacties

West Ham United kaapt André Ayew weg bij Swansea City. De Franse Ghanees kost een slordige 24 miljoen euro en daarmee breken The Hammers een clubrecord.

West Ham breekt eigen transferrecord voor komst Ayew

De aanvaller, die als spits, nummer 10 en buitenspeler uit de voeten kan, zette in Londen zijn krabbel onder een driejarig contract met een optie op nog twee extra jaren. De voormalige contractspeler van Olympique Marseille, FC Lorient en AC Arles-Avignon debuteerde vorig seizoen in de Premier League en kwam namens The Swans tot twaalf goals en vijf assists in 34 competitiewedstrijden.

'Nu kom ik bij een erg ambitieuze club terecht, met een geweldige manager', zegt Ayew op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. 'Met het nieuwe stadion en een nieuwe trainingsaccommodatie zijn de intenties duidelijk. De club wil ieder jaar hogerop en ik wil daar graag aan meehelpen. Daar zal ik alles voor geven. Ik wil het vertrouwen dat ik krijg terugbetalen op het veld.'

Het vertrouwen in de kwaliteiten van Ayew toont West Ham met de transfersom van 24 miljoen euro. Niet eerder telde de club meer neer voor een speler.

Recordaankopen West Ham United
Speler Van Transfersom (€)
1. André Ayew Swansea City 24 miljoen
2. Andy Carroll Liverpool 17,5 miljoen
3. Enner Valencia CF Pachuca (Mex) 15 miljoen
4. Dimitri Payet Olympique Marseille (Fra) 15 miljoen
5. Javier Mascherano Corinthians (Bra) 14,6 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.