West Bromwich Albion nestelt zich in subtop Engeland

West Bromwich Albion is zich in de Engelse Premier League zo langzamerhand aan het ontwikkelen tot revelatie. De formatie van Steve Clarke versloeg de troosteloze hekkensluiter Southampton (2-0).

West Bromwich Albion nestelt zich in subtop Engeland

WBA had in eigen huis 36 minuten nodig om de ban te breken. Een schot van Peter Odemwingie werd door voormalig VVV'er Maya Yoshida op ongelukkige wijze van richting veranderd waardoor doelman Paulo Gazzaniga kansloos was.

Een kwartier na de onderbreking was het opnieuw Odemwingie die het thuispubliek in vervoering bracht. Hij kopte raak na een afgemeten voorzet van de Ier Shane Long. In het laatste uur liet de thuisploeg na de marge te vergroten en slaagde de Engelse hekkensluiter, bij wie Jos Hooiveld negentig minuten op de bank zat, er niet in de eretreffer te produceren.

Door de zege maakt West Bromwich een reuzensprong naar de vierde plaats, die gedeeld wordt met Everton en Tottenham Hotspur. Alle drie de ploegen beschikken over zeventien punten. Southampton is nog altijd laatste met slechts vier punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's