Roberto Carlos is opa, Zaza baalt nog altijd van penaltymoment

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Roberto Carlos is opa, Zaza baalt nog altijd van penaltymoment

Roberto Carlos is op 44-jarige leeftijd opa geworden van een kleinzoon: Pedro. Dochter Giovanna beviel donderdag van de kleine man. We verheugen ons nu al op de vrije trappen van Pedro op het WK van 2038.

'Ik vroeg niet om die penalty te nemen…'
• Het penaltydrama van 2016 achtervolgt Simone Zaza nog altijd. De spits van Italië schoot in de kwartfinale van het EK tegen Duitsland de bal vanaf elf meter huizenhoog over na een lachwekkende aanloop. De beelden gingen de wereld over. 'Die stomme penalty… Het dieptepunt in mijn carrière. Ik was echt geen penaltykiller, maar op de training bij Italië miste ik er nooit één. Dus ik nam hem.' (FOX Sports Italia)

• De bijzondere manier van juichen van Tim Cahill bij Australië had een reden. In de play-offwedstrijd tegen Syrië scoorde hij twee keer en maakte hij met zijn handen een 'T'. Onschuldig, zo leek het, tot het bedrijf Trip A Deal er een Instagram-post aan wijdde. Cahill is onlangs ambassadeur geworden van het bedrijf. Wellicht krijgt zijn juichen nog een staartje als de Australische voetbalbond er lucht van krijgt.

Koning Willem-Alexander heeft Arjen Robben bedankt voor zijn prestaties bij het Nederlands elftal. Het staatshoofd is op bezoek in Portugal. 'Als ik zie hoe Arjen Robben zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft, dan wil ik hem hier hartelijk danken voor wat hij voor het Nederlands elftal gedaan heeft.'

• Twee tankstations, een fitnesscentrum en een heleboel vastgoed. Ahmed Musa is zijn imperium in de Nigeriaanse stad Kano aan het uitbreiden. Sportief gezien gaat het misschien niet zo goed met hem bij Leicester City, maar aan de zakelijke kant breidt Musa uit. Volgens het Nigeriaanse Today NG heeft de aanvaller onlangs zijn tweede tankstation geopend.

Gareth Bale kan niet alleen een aardig potje voetballen, hij maakt ook sushi. Al weten we natuurlijk niet of het ook weg te krijgen is…

Mario Balotelli zou Mario Balotelli niet zijn als hij geen gekke dingen doet op en buiten het veld. Via Instagram is ditmaal te zien hoe de Italiaanse aanvaller van OGC Nice op een wel héle kleine scooter rondjes rijdt op een voetbalveld à la Mario Kart. Zie hieronder de hilarische beelden. 

Coming soon😂🙈🙈

Een bericht gedeeld door Mario Balotelli🇮🇹🗿👪 (@mb459) op

Sami Khedira is het niet eens met zijn uiterlijk op FIFA18. De speler van Juventus heeft in de voetbalgame lang haar, terwijl hij al twee jaar een kortere haarstijl heeft. Via Twitter uit Khedira enigszins ironisch zijn ovrede.

• In de zestiende finales van de Servische beker heeft Vladimir Milosevic, keeper van derde klasser Rtanj Boljevac, iets opmerkelijks gedaan. In de ontmoeting met Partizan Beograd droeg de goalie geen shirt van zijn eigen ploeg, maar van Olympique Marseille. Het duel eindigde in 3-0 voor Beograd. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tony Xia, voorzitter van Aston Villa (AV), heeft een boete van vierduizend euro gekregen vanwege een tweet. Tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Bolton Wanderes (1-0) kreeg Neil Taylor een rode kaart, waarna Xia tweette: 'Is deze scheidsrechter een AV-hater?' De FA vindt dat Xia de integriteit van de scheidsrechter in twijfel heeft getrokken. Daarvoor is de Chinees bestraft. De tweet is inmiddels verwijderd. (BBC)

Thierry Ambrose, Manchester City-huurling die actief is bij NAC Breda, heeft zich verbaasd over het aantal fietsen in Nederland. 'Ik wist niet dat er hier zo'n fietscultuur heerste, maar het is geweldig. Overal staan fietsen, zelfs om één uur 's nachts!' (GFFN)

Wim Jonk viert vandaag zijn 51e verjaardag en daar staat ook zijn oud-club Internazionale bij stil. Bij de Italiaanse club kwam de Nederlander niet geheel uit de verf, al scoorde Jonk wel in de UEFA Cup-finale in 1994. Bekijk hieronder de goal van de voormalig spelverdeler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Een dergelijk exceptioneel talent zie ik op dit moment niet in Nederland. Moeder Natuur moet hard aan het werk voor het Nederlandse voetbal om in de toekomst weer eens zo'n bijzonder talent te krijgen.'
Guus Hiddink in De Telegraaf over de bij Oranje afzwaaiende Arjen Robben.

• De KNVB heeft plannen om Robben in maart 2018 voor het duel met Engeland uit te zwaaien. Maar dan krijgt niet alleen de aanvaller van Bayern München een afscheid. 'Het is bijvoorbeeld ook een mooi moment om Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Robin van Persie, Dirk Kuijt en Ron Vlaar te eren. Maar die plannen moeten worden uitgewerkt', zegt KNVB-directeur Jean-Paul Decossaux in De Telegraaf.

Hamburger SV staat te boek als de Bundesliga-Dino en heeft dus al genoeg meegemaakt om te vieren. De Duitse club prijst zich inmiddels ook gelukkig met het nieuwe kenteken voor de spelersbus.

• Gewezen AZ-spits Aron Jóhannsson, de in Amerika geboren voormalig IJslands jeugdinternational, wordt nog even fijntjes gewezen op zijn keuze en de consequenties ervan.

'Hij hoeft niet weg te gaan bij Arsenal om naar het WK te kunnen. Als hij zo speelt als op dit moment, dan gaat hij naar het WK.'
• Manager Arsène Wenger neemt de zorgen weg dat Jack Wilshere bij Arsenal te weinig aan spelen toekomt om in aanmerking te komen voor de Engelse WK-selectie.

• Daar gaan terecht de handen voor op elkaar. Keeperstrainer Toni Jiménez, die bij Tottenham Hotspur ook Michel Vorm onder handen neemt, doet de Colombiaanse grootheid René Higuita na.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.