Wereldkampioen Argentinië boekt oefenzege in Indonesië

Argentinië heeft maandagmiddag een oefenwedstrijd in en tegen Indonesië winnend afgesloten. De formatie van Lionel Scaloni zegevierde door een doelpunt in beide helften met 0-2.

Indonesië
Indonesië
0 - 2
Argentinië
Argentinië

In het goedgevulde Gelora Bung Karno Stadion, dat bijna tachtigduizend bezoekers van een plekje kan voorzien, begon Argentinië weliswaar zonder Lionel Messi, maar er deden evenwel genoeg klinkende namen mee. WK-held Emiliano Martínez hield Ajacied Gerónimo Rulli bijvoorbeeld op de bank, en Treble-winnaar Julián Álvarez was geposteerd als aanvalsleider.

Het was evenwel niet de man van Manchester City die zich op het scorebord posteerde, die eer was in de eerste helft weggelegd voor Leandro Paredes (wiens doelpunt overigens van grote schoonheid was), waarna Cristian Romero al snel in de tweede helft voor de eindstand zorgde. Aan de zijde van de Indonesiërs was ook nog een tweetal bekende namen te vinden: de Amsterdammer Marc Klok, die nooit als prof in Nederland speelde, stond op het middenveld naast FC Utrecht-speler Ivar Jenner.

Voor de spelers van Argentinië is het na deze oefenpartij eindelijk tijd voor vakantie, in september pakken de blauw-witten de interlanddraad weer op met WK-kwalificatiewedstrijden tegen Ecuador en Bolivia. Indonesië speelt in oktober weer om de knikkers, al moet nog bekend worden wie de tegenstander zal zijn in de eerste voorronde van de Aziatische kwalificatiecyclus voor de eindronde in 2026.