Wereldkampioen Arbeloa vertrekt door achterdeur bij West Ham

Reacties

Álvaro Arbeloa vertrekt bij West Ham United. Het was een nieuwtje dat ergens tussendoor werd weggefrommeld op de clubsite van The Hammers. Het is typerend voor het ongelukkige dienstverband van de tweevoudig Champions League-winnaar in Oost-Londen.

Wereldkampioen Arbeloa vertrekt door achterdeur bij West Ham

Ruim twaalf maanden geleden nam hij als een legende afscheid van Real Madrid. In zijn 238ste officiële duel voor De Koninklijke bracht trainer Zinedine Zidane hem elf minuten voor tijd in de ploeg voor Cristiano Ronaldo in het competitieduel met Valencia. Met de aanvoerdersband om zijn arm werd hij vervolgens getrakteerd op een staande ovatie en werd hij de lucht ingegooid door zijn ploeggenoten.

Hoe anders is de situatie een jaar later. West Ham presenteerde de Spanjaard afgelopen zomer nog vol trots. De prijzenkast van Arbeloa is immers indrukwekkend. Twee Champions League-trofeeën, de Spaanse landstitel, twee Copa del Rey’s, de Spaanse én Europese Super Cup en het WK voor clubs met Real Madrid. Met Spanje werd hij bovendien twee keer Europees kampioen en eenmaal wereldkampioen. In zijn eentje won Arbeloa meer dan drie keer zoveel prijzen als de club West Ham United in het 122-jarige bestaan.

Vader Tijd begon zich echter meester te maken van de inmiddels 34-jarige Spanjaard en dus worstelde hij met zijn fitheid. Slechts drie keer kwam hij in actie voor de Londenaren in de Premier League, totdat in december een zware beenblessure een einde aan zijn seizoen maakte. West Ham koos er vrijdagmiddag voor de samenwerking met de ervaren verdediger daarom stop te zetten. Het is zeer de vraag of Arbeloa nog op het hoogste niveau terugkeert. West Ham heeft met Pablo Zabaleta in ieder geval al een vervanger binnen.

8 mei 2016: Real Madrid neemt afscheid van Álvaro Arbeloa.
8 mei 2016: Real Madrid neemt afscheid van Álvaro Arbeloa.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.