Wereldgoal Mahrez en eigen doelpunt helpen Leicester aan zege

Leicester City heeft Newcastle United zaterdagavond in een enerverende wedstrijd verslagen. Op bezoek in Newcastle werd het in de absolute slotfase 2-3, waarbij Riyad Mahrez zich ontpopte tot de grote man.

Na twee zeges op rij, tegen Tottenham Hotspur (2-1) en Burnley (1-0), trapte nummer negen Leicester City vol vertrouwen af op bezoek bij Newcastle United. De thuisploeg haalde uit zijn laatste vijf duels slechts één punt en vond zichzelf daardoor terug op de zestiende plaats met vijftien punten uit vijftien duels.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel en stond al binnen vier minuten op voorsprong. De Spanjaard Joselu knalde van dichtbij, op aangeven van Dwight Gayle, de bal tegen de touwen: 1-0. De Engelsman was vervolgens zelf bijna trefzeker, maar het schot van afstand leverde maar net geen treffer op.

Na twintig minuten had Leicester, dat beter in het spel kwam, de schade weer hersteld. Mahrez tekende op fraaie wijze voor de gelijkmaker. De Algerijns international nam de bal aan, omspeelde enkele verdedigers en schoot de bal van zo'n twintig meter hard in de rechterhoek: 1-1.

De heerlijke kogel van Mahrez.

Een gezapige periode, zonder noemenswaardige kansen, volgde tot Mahrez zich weer onderscheidde na de rust. Na ruim een uur spelen had de spelmaker van Leicester een fraaie steekbal in huis, waarna het leer werd teruggelegd op Demarai Gray. De vleugelspeler haalde op zijn beurt verwoestend uit in de korte hoek: 1-2. Zes minuten later had Mahrez zelf de beslissing op zijn voet, maar de middenvelder kreeg de bal niet voorbij doelman Karl Darlow.

De fraaie 1-2 van Gray.

De thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. In de 73ste minuut speelde Gayle zich knap vrij aan de zijkant van het strafschopgebied, waarna hij de bal in de verre hoek langs de doelman wist te krijgen: 2-2. Kasper Schmeichel was kansloos omdat de inzet van richting werd veranderd. Enkele minuten later leek de spits ook het derde doelpunt van The Magpies op zijn naam te zetten, maar de bal ging centimeters naast.

In de absolute slotfase sloeg het noodlot toch toe voor de thuisploeg. Invaller Ayoze Pérez probeerde te voorkomen dat Shinji Okazaki kon uithalen, maar passeerde daarbij zijn eigen doelman: 2-3. Hoewel Newcastle nog aanzette in de laatste paar minuten, kwam de zege voor Leicester niet meer in gevaar.

Door de zege op St. James' Park staat Leicester City op 23 punten uit zestien wedstrijden, waardoor het de achtste plaats in de Premier League inneemt. Onder leiding van manager Claude Puel won de ploeg haar laatste drie duels. Newcastle United blijft in de onderste regionen van de ranglijst bungelen, maar het krijgt midweeks een herkansing tegen Everton.