Wereldgoal Holebas vlag op modderschuit bij Boro - Watford

In een Premier League-duel dat niet bepaald bol stond van spektakel, heeft Watford zondag met 0-1 gewonnen van Middlesbrough.

Tijdens het eerste bedrijf koesterde Middlesbrough het meeste balbezit. De promovendus ontbeerde evenwel het vernuft om tot kansen te komen. Álvaro Negredo, die deze jaargang pas eenmaal scoorde, was onbedoeld nog het dichtst bij een goal. De aanvalsleider van Middlesbrough verraste per ongeluk bijna zijn eigen doelman Victor Valdés met een kopbal.

Na de hervatting kabbelde de wedstrijd aanvankelijk voort, totdat José Holebas met zijn linker de bal van grote afstand achter Valdés pegelde. Middlesbrough zocht hierna vertwijfeld de aanval, maar echt in verlegenheid werd Watford niet gebracht.

Bij de bezoekers ontbrak Daryl Janmaat wegens zijn schouderblessure, terwijl Nordin Amrabat na 72 minuten werd gewisseld. Marten de Roon moest bij Middlesbrough na 89 minuten plaatsmaken en incasseerde een gele kaart. Boro blijft door de nederlaag zeventiende, met net zoveel punten (zes) als nummer achttien Stoke City. Watford staat verdienstelijk negende.