Werelddoelpunt Halilovic, Willem II en PEC onderuit

SC Heerenveen heeft vrijdagmiddag met 1-2 gewonnen van de Spaanse derdeklasser UE Llagostera. Het winnende doelpunt van Alen Halilovic was het hoogtepunt van de oefenwedstrijd.

Halilovic begon niet in de basis bij Heerenveen. Een week voor de herstart van de competitie koos Johnny Jansen voor zijn sterkst mogelijke opstelling en daar heeft Halillovic geen plaatsje in. Mede daardoor wordt er gesuggereerd dat de Kroatische middenvelder al nadenkt over een vroegtijdig vertrek bij Heerenveen.

Op het moment zit hij in ieder geval nog bij de Friese selectie en tegen Llagostera liet hij zich gelden. Na de gelijkmaker van Hicham Faik (benutte strafschop) maakte Halilovic als invaller twintig minuten voor tijd met een mooi geplaatst schot het winnende doelpunt. Heerenveen keert zaterdag terug naar Nederland en speelt volgende week zaterdag uit tegen Feyenoord.

Eind september sprak VI's Lentin Goodijk nog uitgebreid met Alen Halilovic, die toen erg enthousiast was over zijn nieuwe start. Hij stelde toen dat hij nog steeds het niveau van zijn illustere landgenoot Luka Modric kan halen.

Willem II onderuit tegen Schotten
Willem II heeft vrijdagmiddag een nederlaag geleden in de oefenwedstrijd tegen Hibernian. Tien minuten voor tijd stonden de Tilburgers nog met 1-0 voor door een kopdoelpunt van Freek Heerkens, maar daarna ging het mis. Olly Shaw benutte een strafschop voor de 1-1 en maakte in de slotminuut ook de 1-2.

Zulte Waregem te sterk voor PEC
PEC Zwolle heeft met een veredelde B-ploeg met 3-1 verloren van Zulte Waregem, de nummer zeven van België. Mathieu De Smet scoorde tussen de dertiende en zeventeinde minuut twee keer en bezorgde Zulte daarmee een 2-0 voorsprong. Reza Choochannejhad bracht de spanning na een uur terug. Vlak voor tijd bepaalde Nikolaos Kenourgios de eindstand op 1-3 uit een corner.

Overigens oefent PEC Zwolle later vandaag nog een keer. Om 16.30 uur wordt er met de beoogde basisploeg afgetrapt tegen Standard Luik.