Werder en Arsenal naar Champions League

Mateja Kezman leidde Fenerbahçe langs Anderlecht, zoals Diego voor Werder de weg naar de Champions League plaveide.

Werder en Arsenal naar Champions League

Dinamo Zagreb-Werder Bremen 2-3Werder Bremen kan altijd terugvallen op Diego. De Braziliaanse spelmaker nam de Hanseaten ook in Zagreb bij de hand. Het eerste en laatste doelpunt waren van Diego, die daarmee Werder ten koste van Dinamo Zagreb aan een plaats in de Champions League hielp.

Arsenal-Sparta Praag 3-0Een tweede stunt uit Praag zat er niet in. Waar Slavia zich ten koste van Ajax plaatste voor de Champions League, maakte stadsgenoot Sparta ook in de tweede ontmoeting met Arsenal geen kans. Tomas Rosicky zette zijn oude club op achterstand, waarna Cesc Fabregas en Eduardo da Silva de wedstrijd in de slotfase meer kleur gaven.

IF Elfsborg-Valencia 1-2Na de 3-0 zege in de heenwedstrijd was de return voor Valencia meer een verplicht nummer. Dat weerhield de Spaanse formatie er niet van ook in Zweden IF Elfsborg op een nederlaag te trakteren. David Villa tekende in de laatste minuut voor de winnende treffer.

FC Kopenhagen-Benfica 0-1Voor FC Kopenhagen kwam er geen herhaling van de succesvolle voorronde van de Champions League. De 2-1 nederlaag in Portugal bood enig perspectief, maar de Denen konden het in eigen huis niet bolwerken tegen Benfica. Katsouranis besliste de wedstrijd in Kopenhagen.

Anderlecht-Fenerbahçe 0-2Fenerbahçe kon na vier minuten al gerust achterover leunen. Dankzij een snelle treffer van Mateja Kezman hoefde de Turkse formatie zich geen zorgen meer te maken. De oud-PSV'er zag zijn kans schoon, toen Mbark Boussoufa de buitenspelval ophief. Anderlecht probeerde het wel, maar deed te weinig met het overwicht. Een kwartier voor het einde deelde Alex de genadeklap uit.

Bekijk hier al onze video's