Wenger zegt sorry: 'Geweld past niet bij mij'

Reacties

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Arsène Wenger heeft zijn excuses aangeboden aan José Mourinho voor de manier waarop hij vorige vorige week tekeer ging tijdens Chelsea-Arsenal (2-0).

Wenger zegt sorry: 'Geweld past niet bij mij'

Na een harde overtreding van Gary Cahill op Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez schoot Wenger uit zijn slof en haalde hij verbaal uit naar Mourinho, die hij ook nog een forse duw gaf. Direct na afloop gaf de Fransman aan geen spijt te hebben van zijn gedrag, maar daar is nu verandering in gekomen.

'Achteraf ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet zo had moeten reageren. Dergelijk gedrag hoort niet op een voetbalveld', aldus Wenger in het Franse televisieprogramma Téléfoot. 'Geweld past niet bij mij en ik bied hierbij mijn excuses aan.'

Geprovoceerd
'Werd ik geprovoceerd door Mourinho? Zo voelde ik dat wel. Daar komt nog eens bij dat ik met hem een bepaalde historie heb', vervolgde de manager van Arsenal-verwijzend naar zijn vele confrontaties met Mourinho door de jaren heen.

De Engelse voetbalbond besloot Wenger niet te straffen na het incident. Overigens is Mourinho niet onder de indruk van de knieval van zijn tegenpool, liet hij desgevraagd weten aan het tv-programma. 'Wenger mag zeggen wat hij wil. Iedereen heeft gezien wat er gebeurde. Daar heb ik geen woorden voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.