Wenger nodigt Van Gaal uit voor meeting over een nieuwe speelkalender

Reacties

De bondscoaches van alle nationale ploegen in het mannenvoetbal zijn door Arsène Wenger uitgenodigd om een online videocall bij te wonen om een mogelijke nieuwe speelkalender vanaf 2024 te bespreken. De voormalig Arsenal-manager is als FIFA Chief of Global Football Development een groot voorstander van drastische wijzigingen in de huidige speelkalender.

Wenger nodigt Van Gaal uit voor meeting over een nieuwe speelkalender
© Pro Shots

De online bijeenkomsten zijn gepland voor komende dinsdag en donderdag. Ook bondscoach Louis van Gaal kan een uitnodiging verwachten van Wenger en de FIFA. De Fransman zal de online meeting met de bondscoaches in goede banen moeten leiden. De mogelijke wijzigingen in de speelkalender leidden al tot  ongenoegen in verschillende hoeken, zoals bij de UEFA. Thibaut Courtois liet zich onlangs zeer kritisch uit over de overvolle speelkalender.

Wenger wil met de aanwezige bondscoaches in gesprek gaan over onder anderen de gezondheid van de spelers, interlandperiodes en hoe vaak het WK wordt georganiseerd. De voormalig coach van AS Monaco en Arsenal is zelf een voorstander van een WK dat om de twee jaar gaat plaatsvinden. 'De inbreng van de bondscoaches is in mijn ogen essentieel', zegt Wenger op de website van de FIFA.

'Er zijn weinig kansen om met z'n allen samen te komen, maar we moeten deze gelegenheden omarmen. Zo'n meeting helpt ons allemaal om de unieke rol die voetbal in de wereld speelt te beschermen en het de sport echt mondiaal te maken', besluit Wenger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.