Wenger dicht Van Gaal en United nog titelkansen toe

Reacties

Arsenal gaat met 81 punten uit 38 duels de boeken in als de beste Premier League-ploeg van 2015, maar wil dat prijzen opleveren dan moet de ploeg van manager Arsène Wenger die vorm nog een half jaar doortrekken. De Fransman beseft dat het lastig wordt de eerste landstitel sinds 2004 te bemachtigen door de hevige concurrentie.

Wenger dicht Van Gaal en United nog titelkansen toe

Arsenal is met een voorsprong van negen punten op Manchester City niet alleen de beste van het kalenderjaar, ook dit seizoen staan The Gunners op basis van een beter doelsaldo dan Leicester City bovenaan in Engeland. 'De ploeg is gegroeid en volwassener en betrouwbaarder geworden', zei Wenger tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het thuisduel van zaterdag met Newcastle United, dat achttiende staat.

Wenger vindt dat Arsenal stabiel genoeg heeft gepresteerd om als titelkandidaat te worden gezien. 'Het belangrijkste is dat we aan het eind van het seizoen alles hebben gegeven om succesvol te zijn. Als er dan iemand beter is, zullen we dat accepteren. Maar we zullen ervoor knokken om te laten zien dat we een kans hebben. Je kan ons niet uitvlakken. Iedereen wil nu al voorspellen wie de titel gaat winnen, maar zelfs voor de meest intelligente mensen is dat onmogelijk.'

Zelfs Manchester United, dat zesde staat met negen punten minder, ziet Wenger nog als concurrent. 'Mathematisch kan je tot aan Manchester United niemand uitvlakken', aldus de Arsenal-manager over de ploeg van Louis van Gaal. 'Kan Liverpool nog meestrijden? Dat weet ik niet. City is nog steeds de favoriet, omdat ze de meeste potentie hebben.' Wenger houdt verder nog rekening met Tottenham Hotspur en Leicester City, vooral omdat die laatste ploeg geen Europees voetbal speelt.

Druk
Om op alle fronten mee te strijden, erkende Wenger wel dat Arsenal zich in de winter moet versterken in de winterse transferperiode. 'Het wordt druk, dat is een ding dat zeker is. Ik ben al druk bezig. Een maand geleden zei ik al dat we vooral op het middenveld te weinig opties hebben.' Over de mogelijke komst van FC Basel-middenvelder Mohamed Elneny, die al zou zijn gekeurd, wilde de 66-jarige coach niks zeggen. Rechtsback Mathieu Debuchy mag eventueel vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.