Welshe club begaat 18 overtredingen en riskeert 141 punten aftrek

Reacties

Pontypridd United, actief op het hoogste niveau van Wales, neemt het niet zo nauw met de reglementen. De nieuwe hekkensluiter van de competitie maakte zich schuldig aan achttien overtredingen en riskeert een potentiële straf van 141 punten in mindering.

Welshe club begaat 18 overtredingen en riskeert 141 punten aftrek
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De afgelopen periode heeft het bestuur van Pontypridd er een flink zooitje van gemaakt. Er lagen achttien aanklachten tegen de club en dus besloot de Football Association Wales (FAW) een onderzoek in te stellen. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat Pontypridd zich schuldig had gemaakt aan alle achttien de aanklachten.

De aanklachten waren onder meer het niet betalen van spelers, het niet betalen van vergoedingen aan derden en het niet nakomen van contractuele verplichtingen. Daarnaast heeft de club enkele spelers niet op de juiste manier geregistreerd en heeft het meermaals niet speelgerechtigde spelers opgesteld.

Dat leverde Pontypridd direct al zes punten in mindering op. Daardoor zakt de club uit Zuid-Wales af naar de laatste plek in de competitie. Daarnaast heeft het een transferverbod tot januari 2025 gekregen en is het uit de Welsh Cup gegooid. Mocht het opnieuw fout gaan met ongeregistreerde spelers, dan worden er nog eens 135 punten afgetrokken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.