Welke speler gaat Geertruida vervangen tegen Ierland?

Reacties

Oranje-bondscoach Ronald Koeman moet zijn verdedigende puzzel opnieuw leggen na het geblesseerd wegvallen Lutsharel Geertruida. De verdediger van Feyenoord speelde afgelopen donderdag nog negentig minuten in een defensie met drie centrumverdedigers. Wie moet Koeman kiezen als vervanger?

Welke speler gaat Geertruida vervangen tegen Ierland?
© Pro Shots
Ierland
Ierland
1 - 2
Nederland
Nederland

Tegen Griekenland gebruikte Koeman een nieuwe tactische formatie, met Dumfries, Virgil van Dijk en Nathan Aké als centrumverdedigers. Denzel Dumfries en Daley Blind stonden op de vleugels.

Het grote voordeel voor Koeman is dat Oranje over behoorlijk wat rechtsbenige centrale verdedigers beschikt. Twee daarvan vielen in tegen Griekenland: Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt. Beiden speelden drie competitieduels voor hun werkgevers. De Vrij is echter basisspeler bij Internazionale, De Ligt moest het doen met drie invalbeurten bij Bayern München.

Vergeleken met de namen tegen Griekenland is Micky van de Ven bij de selectie gezet door Koeman. De mandekker van Tottenham Hotspur is een linkspoot, maar met wat geschuif kan de bondscoach hem ook zo inpassen.

Hetzelfde geldt voor Frenkie de Jong, die bij Barcelona - hetzij bij noodgevallen - soms ook achterin kwam te spelen. Deze optie lijkt echter niet voor de hand te liggen bij Oranje, toch wilden we dit alternatief benoemen. Koeman zou zelfs voor Quilindschy Hartman als linksback kunnen kiezen, om vervolgens Blind naar het centrum te halen en Aké en Van Dijk op te laten schuiven.

Laat in de reacties weten voor wie je zou gaan en waarom.

Poll (gesloten) Wie moet Lutsharel Geertruida vervangen tegen Ierland?
  • 42% Matthijs de Ligt (767 stemmen)
  • 35% Stefan de Vrij (628 stemmen)
  • 13% Micky van de Ven (226 stemmen)
  • 1% Frenkie de Jong (22 stemmen)
  • 8% Quilindschy Hartman (140 stemmen)
  • 1% Een andere optie, namelijk... (22 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.