Weinig productieve Eto'o: 'Ik wil Chelsea kampioen maken'

Samuel Eto’o kan bijna iedere week in de media lezen dat zijn manager José Mourinho een 'killer' mist, maar dat deert de Chelsea-spits niet.

Weinig productieve Eto'o: 'Ik wil Chelsea kampioen maken'

In tien competitieduels kwam de spits uit Kameroen tot dusverre niet verder dan twee doelpunten. Zijn concurrenten Fernando Torres en Dembe Ba maakten respectievelijk twee goals en één treffer, waarover Mourinho zich vrijwel wekelijks beklaagt. De Portugese trainer sprak de wens uit om een afmaker binnen te halen.

Tegenover Engelse media liet Eto’o weten niet bezig te zijn met de kritiek op zijn productiviteit. 'Het is niet mijn prioriteit om topscorer te worden. Ik ben hier om Chelsea de Premier League te laten winnen. Doelpunten maken zou de kers op de taart zijn. We zijn niet ver verwijderd van de koppositie, dus stel je voor wat er gebeurt als de spitsen beginnen te scoren.'

Toch knaagt het soms bij Eto’o dat hij sinds 9 november niet meer op het scoreformulier terecht kwam. 'Iedere aanvaller is blij als hij doelpunten maakt. Dat is ons werk. Ik ben niet blij als ik niet scoor en ik ben ook niet tevreden als iemand anders de voorkeur krijgt in de spits, maar Mourinho vertelt ons altijd dat niets belangrijker is dan het team.'

Liverpool
Zaterdagmiddag (17.00 uur) neemt Chelsea het op tegen Liverpool. De laatste drie officiële duels die The Blues speelden kwam geen van de spitsen tot scoren. Dat probleem heeft Liverpool allerminst. Aanvalsleider Luis Suarez trof in dertien competitieduels maar liefst negentien maal doel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen