Weghorst zelfs met tulband specialist: 'Heb ik niet aan getwijfeld'

Reacties

Wout Weghorst heeft zijn status als penaltyspecialist bevestigd. Zelfs met een vers opgelopen hoofdwond blijkt hij tegen SC Freiburg uiterst kalm vanaf de stip. Daar heeft de spits zelf nooit aan getwijfeld.

Weghorst zelfs met tulband specialist: 'Heb ik niet aan getwijfeld'
© Pro Shots

Vlak voordat Weghorst in de 28ste minuut tegen Freiburg zijn tweede van de middag binnenschiet, raakt hij betrokken bij een vervelende botsing. Toch pakt Weghorst, met een vers aangebrachte blauw-witte tulband om zijn hoofd, de bal meteen in handen zodra hij ziet dat Wolfsburg een strafschop gekregen heeft. 'Ik neem altijd de penalty's', reageert hij op een vraag van Sportschau daarover. 'In de Bundesliga gaan die er altijd in. Ik voelde me gewoon goed, dus voor mij was er geen twijfel of ik moest nemen.'

De statistieken geven Weghorst gelijk. Sinds zijn komst naar de Bundesliga heeft niemand zo vaak raak geschoten vanaf elf meter als hij: acht keer. Overigens ging zijn laatste strafschop namens Wolfsburg wél mis. Op 12 maart gleed hij in de Europa League tegen Shakhtar Donetsk uit en vloog zijn poging over het doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Doordat Freiburg terugkwam tot 2-2 blijft Weghorst toch met een zuur gevoel achter. 'We hebben een reuzemogelijkheid verpest om ons Europese ticket veilig te stellen door Hoffenheim en Freiburg op afstand te zetten. Dat hebben we zelf gedaan. We hebben niet zo goed gespeeld als de afgelopen weken. Toch kwamen we op 2-0. Normaal zijn we dan verdedigend sterk, maar nu ook niet. Te weinig pressing, te weinig duels, eigenlijk was alles te weinig.'

Wolfsburg heeft het nog wel steeds in eigen hand. Aangezien Bayer Leverkusen en Bayern München de bekerfinale spelen, geven de eerste zeven plekken recht op een Europees ticket. Wolfsburg verdedigt dus een voorsprong van vier punten op Freiburg in de resterende drie duels.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
1899 Hoffenheim
34
15
7
12
53-53
0
52
7
VfL Wolfsburg
34
13
10
11
48-46
+2
49
8
SC Freiburg
34
13
9
12
48-47
+1
48
9
Eintracht Frankfurt
34
13
6
15
59-60
-1
45
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.